Για πρώτη φορά στην Ιστορία το bitcoin πάνω από τα 70.000 δολάρια

Για πρώτη φορά στην Ιστορία το bitcoin πάνω από τα 70.000 δολάρια
pexels Photo: pixabay.com
Οι καθαρές ροές στα 10 μεγαλύτερα αμερικανικά spot bitcoin funds έφτασαν τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου.

Το bitcoin «σκαρφάλωσε» πρόσκαιρα μέσα στην Παρασκευή πάνω από τα επίπεδα των 70.000 δολαρίων για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς η μανία για τα κρυπτονομίσματα συνέχισε να σαρώνει την επενδυτική κοινότητα.

Δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν σε ETF τις τελευταίες εβδομάδες και η αγορά λαμβάνει επιπλέον στήριξη από μια προοπτική που περιλαμβάνει μια αναβάθμιση της πλατφόρμας blockchain ethereum -που φιλοξενεί τον αντίπαλο του bitcoin- το ether και του halving του bitcoin τον Απρίλιο.

Η έγκριση 11 spot bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στα τέλη Ιανουαρίου είχε σηματοδοτήσει μια σημαντική στιγμή για τον κλάδο, μετά από έναν 18μηνο «χειμώνα» όπου μαστιζόταν από μια σειρά εταιρικών πτωχεύσεων και σκανδάλων υψηλού προφίλ.

Ακόμη και θεσμικοί επενδυτές που κάποτε απέφευγαν τα cryptos λόγω των απότομων και άγριων κινήσεών τους, έχουν αρχίσει να δεσμεύουν και μακροπρόθεσμα χρήματα, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση του τελευταίου σκέλους αυτού του ράλι.

Οι καθαρές ροές στα 10 μεγαλύτερα αμερικανικά spot bitcoin funds έφτασαν τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου, με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να πηγαίνουν στο iShares Bitcoin Trust της BlackRock, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η πρόσφατη αισιοδοξία για το bitcoin έχει επίσης μεταφερθεί και σε άλλα ψηφιακά token, ιδίως στον αιθέρα, ο οποίος κατατάσσεται δεύτερος μετά το bitcoin σε όρους συνολικής αγοραίας αξίας, σημειώνοντας άνοδο άνω του 60% από την αρχή του έτους.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι λένε ότι είναι δύσκολο να αποτινάξουμε τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Αφού έφτασε στο υψηλό ρεκόρ την Τρίτη, το bitcoin ανέστρεψε απότομα την πορεία του και έπεσε πάνω από 10% πίσω κάτω από το επίπεδο των 60.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com