Γιακουμάτος : Ο Μεϊμαράκης θα κάνει περίπατο στον β’ γύρο

Γιακουμάτος : Ο Μεϊμαράκης θα κάνει περίπατο στον β’ γύρο

«Ο στόχος που επετεύχθη ήταν η μαζική συμμετοχή» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι ο «βασικός στόχος και η επιθυμία της παράταξης ήταν η μαζική συμμετοχή, αυτός ο στόχος επετεύχθη». «Το δίλημμα στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, περισσότερη κοινωνική κεντροδεξιά ή λιγότερη; Ο λαός θα αποφασίσει γι’ αυτό. Πρέπει να ετοιμαστούμε το γρηγορότερο δυνατό γιατί οι εξελίξεις θα είναι πολύ σύντομες, άρα πρέπει να τελειώνουμε με την εκλογή», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο γύρο, ο κ. Γιακουμάτος εκτιμά ότι η επόμενη εκλογή θα είναι ένας υγιεινός περίπατος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, υποστήριξε ότι αυτά που ακούγονται, όπως για παράδειγμα η στήριξη τού κυρίου Γεωργιάδη σε κάποιον υποψήφιο, δεν μετρούν στη βάση. «Η βάση της ΝΔ δεν παίρνει γραμμές», είπε.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα μετά το αποτέλεσμα και του δεύτερου γύρου, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε ότι: «από την πλευρά του Μεϊμαράκη, που ξέρω, αλλά πιστεύω και από την πλευρά του Μητσοτάκη, δεν θα δοθεί αφορμή σε κανέναν να σηκωθεί να φύγει. Θα είναι όλοι σε ίση μοίρα και μέσα στο κόμμα στη θέση που τους αξίζει. Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει, η πόρτα είναι ανοιχτή, δεν δένουμε κανέναν», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.