Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναλαμβάνει τη στήριξη 25 Ελλήνων φοιτητών

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναλαμβάνει τη στήριξη 25 Ελλήνων φοιτητών

Στόχος οι φοιτητές να συμμετάσχουν πλήρως στο Clinton Global Initiative University το 2014.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη δεσμεύτηκε να στηρίξει 25 Έλληνες φοιτητές, προκειμένου να συμμετάσχουν πλήρως στο Clinton Global Initiative University (CGIU), το 2014.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τις εργασίες της Συζήτησης για την Παγκόσμια Κινητοποίηση των Νέων του CGI. Στη συζήτηση αυτή μετείχαν η Τσέλσι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Μουχτάρ Κεντ και ο διευθύνων Σύμβουλος της Cisco Τζον Τσάμπερς. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Πιρς Μόργκαν του CNN.

Συγκεκριμένα η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε: «Πιστεύω σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν το νήμα εκείνο που ζήσαμε πριν 10 χρόνια, το πνεύμα που είχα δει την εποχή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων». Σχετικά με τους φοιτητές, που θα στηρίξει τη συμμετοχή τους στις εργασίες του CGIU το 2014, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε: «Θα στηρίξω οικονομικά τα σχέδιά τους που θα εφαρμόσουν στην Ελλάδα, ώστε να λειτουργήσουν ως παραδείγματα του τι μπορεί να επιτευχθεί με την αποφασιστικότητα και την ελπίδα που φέρουν».

Διαβάστε επίσης: Πώς να γίνετε «ακαταμάχητος» ηγέτης

Το 2013, το πρόγραμμα υποτροφιών της Γιάννας Αγγελοπούλου κάλεσε νέους φοιτητές στην Ελλάδα να υποβάλουν προτάσεις δράσης στο πλαίσιο του CGIU. Από ένα σύνολο περίπου 200 φοιτητών επελέγησαν 12 φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες του CGIU στο St.Louis, του Missouri. Στην συνέχεια, στηρίχθηκαν οικονομικά σχέδιά τους, που ήδη εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Η Clinton Global Initiative αποτελεί διοργάνωση του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον, όπου κάθε χρόνο ηγετικές προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο, διαμορφώνουν και υλοποιούν καινοτόμες λύσεις για τις πιο σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής.

Διαβάστε επίσης: Τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου