Γιάννα Αγγελοπούλου: Επεκτείνει το πρόγραμμα υποτροφιών για φοιτητές

Η πρωτοβουλία αφορά στην υποστήριξη και χρηματοδότηση προγραμμάτων φοιτητών στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University.

Τη δέσμευσή της να δημιουργήσει το «Angelopoulos 100», μια σημαντική επέκταση του προγράμματος υποτροφιών της Angelopoulos Fellowship Program, ανακοίνωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της χθες στην ολομέλεια του CLINTON GLOBAL INITIATIVE (CGI ). Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην υποστήριξη και χρηματοδότηση προγραμμάτων φοιτητών απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University (CGI U).

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative University, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής Ελλήνων φοιτητών σε ενέργειες κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης, αλλά και επιχειρηματικότητας, στηρίζει για τέταρτη χρονιά συμμετοχές σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης. Τα  πρόγραμμα αφορά φοιτητές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς:

  • της αναγκαίας στροφής προς τον πρωτογενή τομέα, καθώς και σε πρότυπες καλλιέργειες
  • των προβλημάτων δημόσιας υγείας,
  • ανάδειξης και εφαρμογής καινοτομιών, με στόχο την επιχειρηματικότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι φοιτητές που θα επιλεγούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα CGIU και στην συνέχεια να υλοποιήσουν στην Ελλάδα το σχέδιο που θα έχουν προτείνει, θα έχουν οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση μέχρι 10.000 ευρώ ανά σχέδιο.

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου και, όπως είπε, «απόδειξη γι’ αυτό είναι τα προγράμματα των φοιτητών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Angelopoulos Fellowship Program. Με τις πρωτοβουλίες τους έχουν επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες τους».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει υποστηρίξει δεκάδες φοιτητές μέσω αυτού του Προγράμματος που ξεκίνησε το 2012. Μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων για την πρόσβαση περισσότερων μαθητών σε αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, την αύξηση των εθελοντών δοτών αίματος και μυελού των οστών, από τους οποίους τόσο μεγάλη έλλειψη έχει η χώρα μας, και τη δημιουργία κινητής μονάδας καθαρισμού ιματισμού για τους αστέγους και τους πρόσφυγες. Το Angelopoulos Fellowship Program έχει μέχρι στιγμής λάβει περισσότερες από 1000 αιτήσεις συμμετοχής.

«Οι υπότροφοι του Προγράμματος δεν θα φύγουν από την χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δεν συμμετέχουν στο brain drain. Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπουν την Ελλάδα, παρόλα τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Και εγώ δεν τους εγκαταλείπω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω. Έχω 3 παιδιά, σύντομα θα έχω 103. Το Angelopoulos 100 θα επεκτείνει το τωρινό πρόγραμμα υποτροφιών και θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους ώστε να οικοδομήσουν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες» ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου.

«Όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει μια χώρα, αυτά μπορούν να επιλυθούν με την ενεργοποίηση των νέων, ως υπεύθυνων πολιτών και την δραστηριοποίησή τους με άξονα το κοινό όφελος» δήλωσε ο πρόεδρος Κλίντον.