Γιατί «γυρνά την πλάτη» ο κόσμος στο iPhone X;

Γιατί «γυρνά την πλάτη» ο κόσμος στο iPhone X;
Photo:

Μια νέα έρευνα προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα που «καίει» την Apple.

του Don Reisinger

Το τελευταίο iPhone της Apple δεν τα έχει πάει όσο καλά στις πωλήσεις όσο ήλπιζε ο τεχνολογικός γίγαντας, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Και τώρα μια νέα έρευνα ίσως ρίχνει φως στις αιτίες του προβλήματος.

Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές, ο Michael Olson, αναλυτής της Piper Jaffray, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα έρευνας γνώμης που διεξήχθη με τη συμμετοχή 1.500 κατόχων iPhone. Το βασικό ερώτημα ήταν ένα: γιατί δεν αναβάθμισαν τη συσκευή τους σε iPhone X.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PED3.0, η οποία εξειδικεύεται σε ειδήσεις της Apple, ο Olson βρήκε ότι το 44% των ανθρώπων που δεν αγόρασαν το iPhone X παρόλο που κατέχουν ήδη συσκευή iPhone, είπαν ότι το έκαναν επειδή «η τωρινή συσκευή iPhone δουλεύει καλά».

Παράλληλα, 31% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι το iPhone X, η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 999 δολάρια, είναι υπερβολικά ακριβό. Και 8% ανέφεραν ότι θα αναβάθμιζαν τη συσκευή τους εάν το νέο τηλέφωνο είχε μεγαλύτερη οθόνη.

Το iPhone X, που παρουσιάστηκε πέρυσι, είναι σχεδιασμένο εκ νέου και φέρει οθόνη 5,8 ιντσών – τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει προσφέρει ποτέ η Apple. Το Face ID, μια νέα λειτουργία σάρωσης προσώπου, αντικαθιστά τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος που επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή και να προβεί σε πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Αυτές οι νέες προσθήκες, μαζί με άλλες αναβαθμίσεις όπως π.χ. ένας ταχύτερος επεξεργαστής, έκαναν το iPhone X το πιο ακριβό iPhone που παρουσιάστηκε ποτέ.

Από τότε, όμως, διάφορα δημοσιεύματα έχουν αναφερθεί στο γεγονός ότι οι πελάτες δεν αγοράζουν τόσα iPhone X όσο θα ήθελε ή θα περίμενε η Apple, κι ότι η εταιρεία θα τερματίσει την παραγωγή το ερχόμενο καλοκαίρι – νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία, αλλά σε κάθε περίπτωση πολλοί παρατηρητές συνεχίζουν να επισημαίνουν ότι η υψηλή τιμή της συσκευής και κάποιες λειτουργίες της έχουν οδηγήσει σε απογοητευτικές πωλήσεις.

Πηγή: fortune.com