Γιατί οι Αμερικανοί ξόδεψαν 4,45 δισ. δολάρια σε δύο μόλις μέρες

Γιατί οι Αμερικανοί ξόδεψαν 4,45 δισ. δολάρια σε δύο μόλις μέρες
TORONTO, ON - NOVEMBER 22: Black Friday deals can be had prior to the actual Black Friday, which is the day after US Thanksgiving. One of the few places in the area already employing Black Friday pricing is The Brick. (Rick Madonik/Toronto Star via Getty Images)

Ημέρα Ευχαριστιών και Black Friday κυριολεκτικά γκρέμισαν τα online καταστήματα στις ΗΠΑ.

Οι online e-commerce πωλήσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών και την Black Friday αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, χάρη στην προτίμηση των καταναλωτών να ψωνίσουν από το σπίτι.

Συνολικά, οι καταναλωτές ξόδεψαν 4,45 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια των δυο αυτών ημερών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Adobe.

Η «Black Friday» έφερε 2.72 δισ. δολάρια στις e-commerce πωλήσεις, 14% περισσότερα από ότι το 2014, ενώ την Ημέρα των Ευχαριστιών οι e-commerce πωλήσεις άγγιξαν τα 1.73 δισ. δολάρια, περίπου το 25% σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με την Adobe ADBE, οι πέντε καλύτερες αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων ήταν οι Samsung 4K τηλεοράσεις, τα Apple iPad2 Air, το Microsoft Xbox One, τα Apple iPad Mini και τα Sony PS4. Όσον αφορά τα πέντε πιο δημοφιλή παιχνίδια που “χτύπησαν κόκκινο” στις πωλήσεις, ήταν τα Lego Dimensions, Shopkin dolls, Lego Star Wars, Barbie Dream House και Lego Friends.

Τα περισσότερα προϊόντα πωλούνταν στην online αγορά με έκπτωση περίπου 24%.

Οι online αγορές σε σχέση με την περσινή χρονιά αυξήθηκαν κατά 70%, καθώς το ένα τρίτο των καταναλωτών έκανε τις αγορές του διαδικτυακά.

Την Black Friday, οι πωλήσεις έφτασαν τα 583 εκατ. δολάρια, ενώ την Ημέρα των Ευχαριστιών τα 639 εκατ. δολάρια.

Επόμενη ημέρα αγορών μέχρι τελικής πτώσεως είναι η Cyber Monday (30 Νοεμβρίου), η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη online ημέρα πωλήσεων του έτους. Μάλιστα, η Adobe προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 3 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 12% σε σχέση με το 2014, ενώ η εταιρεία comScore Analytics σημείωσε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων οι online αγορές θα αυξηθούν κατά 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.