Γιατί η Google καλείται να πληρώσει πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ρουβλίων

Γιατί η Google καλείται να πληρώσει πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ρουβλίων
Photo: pixabay.com
Συνεχίζεται η σύγκρουση της Μόσχας με ξένες εταιρείες τεχνολογίας.

Στην Google επιβλήθηκε πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ρουβλίων (164.000 δολάρια) την Τρίτη για τη συνεχή άρνησή της να αποθηκεύσει τα δεδομένα των Ρώσων χρηστών σε διακομιστές εντός της Ρωσίας, ανακοίνωσε δικαστήριο της Μόσχας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα συγκρουστεί με δυτικές τεχνολογικές εταιρείες σχετικά με το περιεχόμενο, τη λογοκρισία, τα δεδομένα και την τοπική εκπροσώπηση σε μια υποβόσκουσα διαμάχη, η οποία εντάθηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ρωσική θυγατρική της Google έχει δεχθεί πιέσεις στη Ρωσία επειδή δεν έχει διαγράψει περιεχόμενο, που η Μόσχα θεωρεί παράνομο και επειδή περιορίζει την πρόσβαση σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο YouTube.

Η ρωσική μονάδα του τεχνολογικού γίγαντα υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το καλοκαίρι του 2022, αφού οι αρχές κατέσχεσαν τον τραπεζικό της λογαριασμό, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών.

Ωστόσο, ενώ το Κρεμλίνο έχει απαγορεύσει ορισμένες πλατφόρμες, όπως το Twitter και το Facebook, δεν έχει εμποδίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google και η μηχανή αναζήτησης και η πλατφόρμα YouTube, αμφότερες δωρεάν, συνέχισαν να λειτουργούν.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: