Γιατί οι κολοσσοί τηλεπικοινωνιών επενδύουν στην «κινητή» διαφήμιση

Γιατί οι κολοσσοί τηλεπικοινωνιών επενδύουν στην «κινητή» διαφήμιση
TOKYO, JAPAN - JULY 16: A man uses his smartphone on July 16, 2014 in Tokyo, Japan. Only 53.5% of Japanese owned smartphones in March, according to a white paper released by the Ministry of Communications on July 15, 2014. The survey of a thousand participants each from Japan, the U.S., Britain, France, South Korea and Singapore, demonstrated that Japan had the fewest rate of the six; Singapore had the highest at 93.1%, followed by South Korea at 88.7%, UK at 80%, and France at 71.6%, and U.S. at 69.6% in the U.S. On the other hand, Japan had the highest percentage of regular mobile phone owners with 28.7%. (Photo by Atsushi Tomura/Getty Images)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η AT&T με την Time Warner, καθώς και η Verizon με τη Yahoo.

Το 75% της χρήσης του διαδικτύου αναμένεται να πραγματοποιείται από το κινητό το 2017, δεδομένου ότι ο αριθμός των καταναλωτών σε όλον τον κόσμο που έχει πρόσβαση σε smartphones και τάμπλετς ολοένα και αυξάνεται, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ενημέρωσης Zenith, με τίτλο «Mobile Advertising Forecasts».

To Zenith είχε εκτιμήσει στο παρελθόν ότι η χρήση του διαδικτύου από το κινητό τη φετινή χρονιά θα άγγιζε το 71%, ενώ για το 2018 περίπου το 60% της παγκόσμιας διαδικτυακής διαφήμισης θα προέλθει από την κινητή διαφήμιση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινητές διαφημιστικές δαπάνες το 2018 αναμένεται να ανέλθουν στα 134 δισ. δολάρια, ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τους πόρους που θα δαπανηθούν για τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τον κινηματογράφο και την υπαίθρια διαφήμιση μαζί, αναφέρει η έρευνα.

Πλέον, τα χρήματα των διαφημίσεων έχουν κάνει «στροφή» στην ψηφιακή σφαίρα και απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την τηλεόραση, ενώ τα brands σπεύδουν να διαφημιστούν στο Facebook, το Snapchat και τη Google, εκεί από όπου μπορούν να βρουν περισσότερο κοινό.

«Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η χρήση του διαδικτύου έχει περάσει στα κινητά από το 40% στο 70%», δήλωσε ο Scott Singer διευθυντής στην συμβουλευτική εταιρεία καινοτομίας, DDG.

Η άνοδος της χρήσης του διαδικτύου μέσω τηλεφώνου παράλληλα ωθεί τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να «παντρέψουν» το περιεχόμενό τους με την ψηφιακή διανομή. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η εξαγορά της Time Warner, εταιρεία μέσων μαζική ενημέρωσης από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, στην τιμή των 85,4 δισ. δολαρίων. Το ίδιο και η Verizon η οποία πρότεινε να αγοράσει τη Yahoo για 4,8 δισ. δολάρια.

Και οι δύο εταιρείες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα του χρήστη προκειμένου να βοηθήσουν τους εμπόρους να παραδώσουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης: The Big Deal: Αξίζει η Time Warner 80 – 90 δισ. δολάρια;

Πόσα θα λάβει η Μαρίσα Μάγιερ από τη συμφωνία της Yahoo με τη Verizon