Γιατί οι πωλήσεις του Surface της Microsoft έχουν φθάσει στα ύψη;

Γιατί οι πωλήσεις του Surface της Microsoft έχουν φθάσει στα ύψη;

Ο πόλεμος του προσωπικού υπολογιστή έχει αρχίσει.

του Ντον Ράιζινγκερ

Η Microsoft διανύει μια επιτυχημένη σεζόν χειμερινών διακοπών, εν μέρει λόγω του MacBook Pro της Apple, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της τη Δευτέρα.

Ο Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας της Microsoft για τις λιανικές πωλήσεις του Surface, ανέφερε το στέλεχος μάρκετινγκ της εταιρείας Μπράιαν Χωλ τη Δευτέρα. Ενώ ο Χωλ δεν αποκάλυψε ακριβή αριθμό πωλήσεων, είπε ότι ένα πακέτο προσφορών στο Best Buy εξαντλήθηκε την πρώτη ημέρα διαθεσιμότητας και το Surface Hub της εταιρείας έχει συγκεντρώσει ζήτηση που «υπερβαίνει κατά πολύ» τις προσδοκίες της Microsoft. Η Microsoft έχει επωφεληθεί από τις κακές πωλήσεις του Mac.

Καθώς δεν έχουν κυκλοφορήσει δεδομένα για τις πραγματικές πωλήσεις, είναι δύσκολο να πούμε πόσο καλά πήγε το Νοέμβριο η γραμμή υπολογιστών Surface της Microsoft. Είναι επίσης ασαφές ποιο σύστημα μετρήσεων χρησιμοποιεί η Microsoft για να αποκαλέσει το MacBook Pro «απογοήτευση».

Η Apple παρουσίασε το νέο της MacBook Pro τον Οκτώβριο. Ο υπολογιστής κυκλοφορεί σε εκδόσεις 13 και 15 ιντσών και έχει μια οθόνη αφής οργανικής εκπομπής φωτός πάνω από το πληκτρολόγιο που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με νέους τρόπους με τα προγράμματα. Διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα αφής ID για πρόσθετη ασφάλεια. Η Apple έχει χαρακτηρίσει το MacBook Pro μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες προϊόντος στην ιστορία της.

Λίγο μετά την κυκλοφορία, τα στελέχη της Apple, σε συνεντεύξεις σε διάφορα δημοσιεύματα, έλεγαν ότι το MacBook Pro εμφάνιζε καλές πωλήσεις. Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Φιλ Σίλερ, είπε ότι το MacBook Pro είχε περισσότερες πωλήσεις μέσω του καταστήματος λιανικής πώλησης Apple Online από οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό φορητό υπολογιστή της εταιρείας. Ακολούθησε μια έκθεση από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, που έλεγε ότι η εταιρεία αυξάνει τον αριθμό των παραγγελιών για να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της ανάρτησης τη Δευτέρα, η Microsoft άλλαξε τη διατύπωση λέγοντας ότι ορισμένα από τα 100.000 τεμάχια του Surface δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στους πελάτες. Είναι μια λεπτή αλλά σημαντική διαφορά επειδή η Microsoft δεν μπορεί να υπολογίσει στην πραγματικότητα τις πωλήσεις, έως ότου αποσταλούν τα προϊόντα. Τουλάχιστον μερικοί από τους υπολογιστές δεν έχουν ακόμη αποσταλεί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνυπολογιστούν στις πωλήσεις.

Η Apple δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με τους ισχυρισμούς της Microsoft.