Γιατί το Jack Daniel’s «πάγωσε» στη Ρωσία

Γιατί το Jack Daniel’s «πάγωσε» στη Ρωσία
Photo: pixabay.com

Ισχυρές ανησυχίες εκφράζουν οι αμερικανικές εταιρείες λόγω του ψυχροπολεμικού κλίματος που επηρεάζει τις δουλειές τους στη Ρωσία. 

Υπό ισχυρή πίεση βρίσκεται η εταιρεία πίσω από το πασίγνωστο ουίσκι Jack Daniel’s , καθώς οι κυρώσεις τόσο από τη Δύση στη Ρωσία όσο και από την πλευρά της Ρωσίας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, δημιουργούν ένα περιβάλλον αβεβαιότητας για τις εταιρείες.

Η εταιρεία Brown – Forman, που είναι επίσης γνωστή για τα ποτά Southern Comfort, προειδοποίησε την Τετάρτη για τις δουλειές της στη Ρωσία:  «Το γεωπολιτικό περιβάλλον παραμένει εύθραστο, ειδικά στη Ρωσία, όπου τα αμερικανικά brands αντιμετωπίζουν μεγάλη αβεβαιότητα».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου οι αρμόδιες ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν «χημικές ουσίες που δεν ταιριάζουν σε ουίσκι» σε δείγματα του ποτού με αποτέλεσμα ολόκληρες παρτίδες να αποσυρθούν από την αγορά.  Η εταιρεία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάτι επιβλαβές μέσα στα προϊόντα της και ότι δεν είχε κάποια ενημέρωση από Ρώσους αξιωματούχους, όπως μεταδίδει το CNN Money.

Η ίδια ρωσική υπηρεσία είναι αυτή που έδωσε εντολή να κλείσουν για 90 ημέρες τα McDonald’s (MCD) εξαιτίας παραβίασης υγειονομικών κανόνων.

Μια ακόμα μεγάλη εταιρεία στο χώρο των αλκοολούχων, η Carlsberg, ανακοίνωσε ότι τα ετήσια αποτελέσματα της θα είναι πιο αδύναμα, καθώς «στεγνώσει» η ζήτηση στη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι η Carlsberg είναι η πιο δημοφιλής μπύρα στη Ρωσία αυτή τη στιγμή.

Ο προβληματισμός της εταιρείας πάντως που πουλάει το γνωστό ουίσκι στην Ρωσία είναι δικαιολογημένος, καθώς η Brown-Forman είχε καταφέρει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της το τελευταίο τρίμηνο, ενώ αναμένει σημαντική αύξηση στις ετήσιες πωλήσεις και στα κέρδη.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο ομαλά στην παγκόσμια αγορά…

Διαβάστε ακόμη: 

Κλείνουν για 90 μέρες τρία εστιατόρια McDonald’s στη Μόσχα

Οι «χρυσές» δουλειές της Exxon Mobil σε Ρωσία και Αρκτική