Γιατί το 2016 είναι μια καλή χρονιά για τον Κωτσόβολο

Γιατί το 2016 είναι μια καλή χρονιά για τον Κωτσόβολο

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας βασίζεται στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού σημείωσε ο αντιπρόεδρος και Δ.Σ. A. Αθανασόπουλος.

Με κέρδη που υπολογίζονται να ανέλθουν πάνω από 6 εκατ. ευρώ και σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς αναμένεται να κλείσει το οικονομικό έτος 2015/2016, για την εταιρεία “Κωτσόβολος – Dixons South–East Europe”, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Aνδρέας Αθανασόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή.

Όπως ανέφερε, η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% και αφορά τις πωλήσεις λιανικής, ενώ εξαιρούνται οι πωλήσεις χονδρικής. Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι, για το οικονομικό έτος 2015/16, ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωσε ότι οι επενδύσεις συνεχίζονται δυναμικά και το τρέχον έτος 2016/2017, αγγίζοντας τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε το 2015/16 ως μία δύσκολη και παράξενη χρονιά, με capital controls, δημοψήφισμα, κ.ά.. «Για τον Κωτσόβολο ήταν μία χρονιά, που, παρόλα όσα συνέβαιναν, συνεχίσαμε το πλάνο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη που επέδειξε ο όμιλος στην ελληνική αγορά. «Η μητρική όχι απλώς δεν μας σταμάτησε, αλλά μας προέτρεψε να επιταχύνουμε» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει. «Τα τελευταία οκτώ χρόνια»- συμπλήρωσε- «είμαστε σε ένα διαρκές φαινόμενο ups and downs, μέσα από το οποίο εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε θετικό το δικό μας πρόσημο, αλλά και της αγοράς, κατ’ επέκταση, γιατί είμαστε μεγάλος “παίκτης”». Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, ο στόχος της εταιρείας, αυτήν τη στιγμή, είναι οργανική ανάπτυξη και κερδοφορία. Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, εξέφρασε την άποψη ότι η προσφορά εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

«Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας βασίζεται στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της» σχολίασε ο κ. Αθανασόπουλος, καθώς, όπως είπε, για την περίοδο του 2015/16, προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων της Κωτσόβολος να έχει φτάσει σήμερα τα 2.169 άτομα. «Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε απασχόληση σε κόσμο και αυτή την απασχόληση να την διατηρούμε όχι απλώς σταθερή, αλλά και να την αυξάνουμε» διευκρίνισε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασόπουλος συμπλήρωσε ότι η εταιρεία καταγράφει ρεκόρ στους δείκτες ικανοποίησης πελατών με NPS στο 74% και στους δείκτες ικανοποίησης εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος, «για το οικονομικό έτος 2015/2016, η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυο των καταστημάτων της, αποκτώντας πέντε νέα καταστήματα σε κομβικά σημεία ανά την Αττική και την Ελλάδα: Στο Περιστέρι, την Ελευσίνα, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Άρτα. Επιπλέον, ριζικές ανακαινίσεις έγιναν σε τέσσερα μεγάλα καταστήματα, συγκεκριμένα της οδού Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι), της Ηλιούπολης (επί της Λ. Βουλιαγμένης), της Αγίας Παρασκευής και της Γλυφάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν ανακαινιστεί 31 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και οι επενδύσεις της εταιρείας συνεχίζονται δυναμικά για το τρέχον έτος με τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, όπως στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Αίγιο, την οδό Σταδίου, το Χαλάδρι–Χολαργό, την Πάτρα και επιπλέον ανακαινίσεις στα υπάρχοντα καταστήματα, όπως της Νέας Ερυθραίας (επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), του Ηρακλείου Κρήτης, του Βόλου, των Χανίων και του Ψυχικού». Υπογράμμισε δε ότι αναμένεται η λειτουργία νέου υπερ-καταστήματος στη Μεσογείων, καθώς και δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της εταιρείας με τον Μαρινόπουλο, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Κοινή συναινέσει είπαμε σταματάμε, αποσυρόμαστε κι, αν και όποτε ξεκαθαρίσει με σταθερό τρόπο το τοπίο, εδώ είμαστε».

Ο κ. Αθανασόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο κατάστημα της εταιρείας στη συμβολή των Οδών Σταδίου και Κοραή. «Με το νέο αυτό κατάστημα, η τεχνολογία επιστρέφει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος στην οδό Αριστείδου. Το κέντρο της τεχνολογίας χτυπά ξανά δυνατά στην “καρδιά” της Αθήνας. Ανανεώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με υψηλές προδιαγραφές για μία κορυφαία αγοραστική εμπειρία. Ενισχύουμε το ιστορικό κέντρο και την εμπορική κίνηση της περιοχής, συμβάλλοντας στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμισή του» τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε, «το νέο υπερσύγχρονο κατάστημα Κωτσόβολος, στην οδό Σταδίου 34, διαθέτει τρεις ορόφους γεμάτους τεχνολογία με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα αιχμής και ήρθε να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών του κέντρου της Αθήνας. Ο μοντέρνος σχεδιασμός στους χώρους του καταστήματος χαρίζει άνετη πλοήγηση στον επισκέπτη, καθώς και θεματικές γωνιές, όπως το «Ελάτε Σπίτι Μας». Για την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη, το κατάστημα διαθέτει σημείο άμεσης εξυπηρέτησης του ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών Support 360° και, επιπλέον, την υπηρεσία “Same day delivery”. Με την υπηρεσία αυτή, οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τη συσκευή τους αυθημερόν από το συγκεκριμένο κατάστημα, από όποιο σημείο πώλησης της Κωτσόβολος κι αν έγινε η παραγγελία, μέσα σε διάστημα τριών ωρών, ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα, εφόσον πρόκειται για μικρού μεγέθους συσκευή και οι δεσμεύσεις έχουν γίνει έως τις 17.00. Τα εγκαίνια του καταστήματος συνοδεύονται από μία σειρά ενεργειών και εξαιρετικών προσφορών».