Γιατί το Twitter δεν «ρίχνει» τον λογαριασμό του Τραμπ; Τι απάντησε η ίδια η εταιρεία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Δημοκρατικοί ζητούν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να «κατεβάζει» τα tweets του Αμερικανού προέδρου.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι λογαριασμοί των διεθνών ηγετών δεν είναι υπεράνω πολιτικής», ανακοίνωσε το Twitter, έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις πολλών Δημοκρατικών, όπως η Καμάλα Χάρις, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, να ρίξει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε ότι θα αναλαμβάνει δράση όταν κάποια tweets προωθούν την τρομοκρατία, περιλαμβάνουν πληροφορίες ή φωτογραφίες για την ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου, όταν αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και όταν προωθούν τον αυτοτραυματισμό. Επίσης, θα αναλαμβάνει δράση όταν τα tweets είναι απειλητικά. Όμως, διευκρινίζει ότι «τα συμφραζόμενα έχουν σημασία» και ότι οι διάλογοι μεταξύ δύο προσώπων δε θίγουν της πολιτικές της πλατφόρμας.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι εκκλήσεις των Δημοκρατικών προς το Twitter να «κατεβάσει» τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποιεί το λογαριασμό του για να επιτεθεί σε πρόσωπα που εμπλέκονται με τη διαδικασία της αποπομπής από το αξίωμά του.

Η Καμάλα Χάρις, πρώην εισαγγελέας, σε επιστολή της προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, τονίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραβιάζει τους κανονισμούς της πλατφόρμας χρησιμοποιώντας το λογαριασμό του για να «στοχοποιήσει» και να «παρενοχλήσει» τους μάρτυρες του δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα