Η γυναίκα που αναστάτωσε το Καπιτώλιο νεκρή από αστυνομικά πυρά

Η γυναίκα που αναστάτωσε το Καπιτώλιο νεκρή από αστυνομικά πυρά

Θανάσιμος ο τραυματισμός της μετά από καταδίωξη στους δρόμους της Ουάσιγκτον.

Δραματική ήταν η καταδίωξη ενός αυτοκινήτου στους δρόμους της Ουάσιγκτον ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο που κατέληξε σε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς κατά της οδηγού του οχήματος. Η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο τραυματίστηκε θανάσιμα: «Η ύποπτος στο όχημα χτυπήθηκε από πυρά και είναι νεκρή» είπε η επικεφαλής της αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα Κάθι Λανιέρ.

Οδηγώντας ένα μαύρο αυτοκίνητο η 34χρονη γυναίκα επιχείρησε να περάσει ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν και ένα κοριτσάκι ενός έτους, κινήθηκε στη λεωφόρο Πενσιλβάνιας όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο. Η αστυνομία κυνήγησε το αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ. Τελικά σταμάτησε στη λεωφόρο Μέριλαντ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κιμ Ντιν τα στελέχη της αστυνομίας έβγαλαν το παιδί από το αυτοκίνητο και το απομάκρυναν. Το περιστατικό ταρακούνησε την Ουάσιγκτον μόλις τρεις εβδομάδες μετά από το μακελειό στο κτίριο του ναυτικού περίπου 2,4 χιλιόμετρα από το σημείο του σημερινού επεισοδίου όπου τότε σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ στο εσωτερικό του Καπιτωλίου οι αμερικανοί γερουσιαστές προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού που έχει παραλύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εξ αιτίας του επεισοδίου το Καπιτώλιο έκλεισε για περίπου μία ώρα.