Γκουρία: Η Αθήνα θα συμφωνήσει με τους πιστωτές της

Θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της «βλέπει» ο Γενικός Γραμματέας ατου ΟΟΣΑ.

Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, η οποία θα επιτρέψει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, καθώς το πιθανό τίμημα μίας αποτυχίας είναι πολύ μεγάλο, δήλωσε o Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ ‘Ανχελ Γκουρία, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Υπάρχουν παρά πολλοί που έχουν πολλά να διακινδυνεύσουν, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί και πολύ έξυπνοι και όλοι θέλουν μία συμφωνία», δήλωσε ο Γκουρία, προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε το κόστος κάποιων λύσεων. Δεν γνωρίζουμε το κόστος του να μην υπάρξει λύση».

«Όλοι έχουν περιορισμούς. Το μυστικό είναι σε ποια έκταση οι συμβαλλόμενοι καταλαβαίνουν τους περιορισμούς των άλλων και πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν», συνέχισε ο Γκουρία που διετέλεσε επικεφαλής διαπραγματευτής του Μεξικού κατά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στη συνέχεια υπουργός Οικονομικών της, πριν γίνει Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ το 2006. «Δεν βλέπω να φεύγει κανείς από το ευρώ, βλέπω κόσμο που θέλει να μπει στο ευρώ», σημείωσε.