Γκουρία: «Τα σκοτεινά συμφέροντα αντιμάχονται τις αλλαγές»

Γκουρία: «Τα σκοτεινά συμφέροντα αντιμάχονται τις αλλαγές»

Τι είπε ο γγ του ΟΟΣΑ για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας.

«Αν ήμουν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έριχνα την βαρύτητα σε θέματα που επηρεάζουν την δομή της εθνικής οικονομίας, όπως ζητήματα ανταγωνισμού, μεταρρυθμίσεων, παιδείας», δήλωσε ο Ανχέλ Γκουρία στην Καθημερινή σχολιάζοντας την ελληνική οικονομική και πολιτική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον γγ του ΟΟΣΑ η Ελλάδα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο, διότι της έχουν τελειώσει όλα τα βραχυπρόθεσμα πυρομαχικά. Μένουν όμως άλλες επιλογές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε έναν καλύτερο κόσμο. Απλώς χρειάζεται χρόνος για να φανούν τα καλά αποτελέσματα.
«Η χώρα έχει κάνει σπουδαίες μεταρρυθμίσεις σε κάποιους τομείς. Υπάρχει πρόοδος. Βέβαια η βελτίωση των στοιχείων αυτών δεν έχει φανεί στην καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου», σημειώνει.

Σχολιάζοντας την «εργαλιοθήκη» τόνισε ότι θεωρεί πως η δαιμονοποίηση της εργαλειοθήκης τους ήταν ένα μάλλον φυσικό επακόλουθο. Ένα μέρος των πολιτών αντιδρά επειδή αισθάνεται ότι θα επηρεαστεί η ζωή τους από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει μια δέσμη μέτρων που να αμβλύνει το κόστος για τους πλέον δοκιμαζόμενους.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι σωστές μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που ενεργοποιούν τον ανταγωνισμό. Μόνο έτσι θα επωφεληθεί ο πολίτης, ειδικά ο μη προνομιούχος και άφησε να εννοηθεί ότι τα σκοτεινά συμφέροντα αντιμάχονται τις αλλαγές και αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις.