Google, Apple και Microsoft αλλάζουν τους χάρτες τους στηρίζοντας το Black Lives Matter

Google, Apple και Microsoft αλλάζουν τους χάρτες τους στηρίζοντας το Black Lives Matter
WASHINGTON, UNITED STATES - JUNE 5: BLACK LIVES MATTER" was written in large yellow lettering that spanned over a block along 16th street, northwest, which runs to a park adjacent to the White House complex that was the site of federal law enforcement's violent dispersal of protesters on Monday ahead of a Trump photo opportunity in Washington, United States on June 5, 2020. Yasin Ozturk / Anadolu Agency Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Google Maps και η Bing Maps έχουν προσθέσει ένα σημάδι για την Black Lives Matter Plaza.

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, μια ζωηρόχρωμη κίτρινη τοιχογραφία Black Lives Matter εμφανίστηκε στο οδόστρωμα της 16th Street στην Ουάσιγκτον, σε όλο το πλάτος του δρόμου και σε μήκος δύο οικοδομικών τετραγώνων. Και η δήμαρχος της πόλης, η Muriel Bowser μετονόμασε αυτό το τμήμα της οδού σε «Black Lives Matter Plaza». Για να βοηθήσουν το κίνημα, η Google, η Apple και η Microsoft προσάρμοσαν τους χάρτες τους και τους φωνητικούς βοηθούς.

Η Google Maps και η Bing Maps έχουν προσθέσει ένα σημάδι για την Black Lives Matter Plaza. Η δορυφορική εικόνα της Google Maps, δεν δείχνει προς το παρόν την κίτρινη τοιχογραφία στο οδόστρωμα, η Microsoft διευκρίνισε ότι στην Bing Maps προστέθηκε το όνομα της πλατείας και ότι σύντομα θα ενημερώσει την εικόνα για να φαίνεται η τοιχογραφία, ενώ η Apple Maps έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση της εικόνας ώστε να δείχνει την καλλιτεχνική-κοινωνική παρέμβαση.