Google Developers Days & Google Quizzes στη Θεσσαλονίκη

REUTERS

Για δύο ημέρες -20 και 21 Φεβρουαρίου- η «καρδιά» της καινοτομίας θα χτυπά στην Ελλάδα - Κάλεσμα σε προγραμματιστές και επιχειρήσεις για συμμετοχή.

Για δεύτερη φορά μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πρόκειται να έρθει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και για δύο ημέρες το Google Developers DayΣτις 20 και 21 Φεβρουαρίου η Google έρχεται στην ελληνική συμπρωτεύουσα για να φέρει σε επαφή περισσότερους από 2.500 προγραμματιστές ανά τον κόσμο, από την κοινότητα των Google Developers Group (GDG), με ελληνικές εταιρείες, επαγγελματίες, αλλά και νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν τις ιδέες τους να παίρνουν σάρκα και οστά, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα των προγραμματιστικών εργαλείων και των μελλοντικών εξελίξεων τους. Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση προγραμματιστών, με παγκόσμια προβολή.

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στο Developer Days, αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, η Google θα πραγματοποιήσει τα «Google Quizzes». Τα «Google Quizzes» είναι online tests για τους προγραμματιστές (Software Engineers). Θα είναι δε εξαιρετικά δύσκολα, αλλά αν κάποιος τα λύσει, πηγαίνει απ’ ευθείας στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Google για αξιολόγηση και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να προσληφθεί ως Google Software Engineer.

«Τα Google Quizzes είναι μια δοκιμασία που τη διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία. Εμείς, ως επίσημη κοινότητα προγραμματιστών της Google προωθούμε αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε προγραμματιστές από την Ελλάδα να συμμετάσχουν και να μάθουν για τα κουίζ», εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης.

«H Google χρειάζεται πάντα προγραμματιστές, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες ή από κάποια άλλη χώρα. Aπλώς θέλει τους καλύτερους!», επεσήμανε ο Π. Τζίνης. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα τεστ διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε: «Συνήθως η Google τα διοργανώνει όταν βλέπει κάποια ‘κινητικότητα’. Από την τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα, φάνηκε ότι υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον από Έλληνες προγραμματιστές για προϊόντα και εργαλεία της Google. Φυσικά, σε αυτό συνέβαλε η Κοινότητα των προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της ΔΕΘ- HELEXPO».

Screen Shot 2014-02-19 at 11.47.03 AM

Google Developers: Το μέλλον της τεχνολογίας -και της ΔΕΘ- είναι εδώ!

Το Developers Days, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» υπό την οργανωτική ευθύνη του GDG Thessaloniki και της ΔΕΘ-Helexpo, απευθύνεται σε προγραμματιστές διαδικτύου, προγραμματιστές εφαρμογών smartphone, εταιρείες που ενδιαφέρονται για νέες μεθόδους και προχωρημένες εφαρμογές. Θα αποτελέσει δε σημείο αναφοράς για όσους φιλοδοξούν να εξελίξουν την τεχνολογία και να ενσωματώσουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις τους, αλλά και για αυτούς που αγαπούν την τεχνολογία γενικά. Όσο η καινοτομία γίνεται μονόδρομος στον κόσμο των επιχειρήσεων, τόσο το Developer Days μετατρέπεται σε απαραίτητο εργαλείο στην τεχνολογική αγορά, είτε αφορά σε κάθε είδους εταιρείες και επαγγελματίες είτε απλά σε λάτρεις της τεχνολογίας του αύριο.

Την πρώτη ημέρα, 20 Φεβρουαρίου, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική ομιλία σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στον χώρο, αλλά και με τη σημασία των επενδύσεων τεχνολογίας στην Ελλάδα. Συντονιστής των πρωινών ομιλιών –Morning Tech Coffee Talks– θα είναι ένα μέλος του Google Developers Group, ενώ οι καλεσμένοι ομιλητές θα προέρχονται από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο -όπως ο David Amerland, συγγραφέας του Google Semantics Search που θα βρεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στον χώρο- ενώ παρόντες θα είναι επίσης δημόσιοι φορείς και συνεταιρισμοί.

Μετά τις Morning Tech Coffee ομιλίες, θα ξεκινήσουν οι τεχνικές ομιλίες. Στα Tech Talks θα παρουσιαστεί η επαναστατική γλώσσα προγραμματισμού, ανοιχτού κώδικα DART, η οποία υποστηρίζεται από τη Google. Η DART δίνει στους προγραμματιστές και στις εταιρείες την ευελιξία να δημιουργήσουν σε ένα φιλικό προγραμματιστικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να μειώσει την επένδυση σε χρόνο και χρήμα ως 40%.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα εργαστήρια –Codelab– ανεξαρτήτως προγραμματιστικού επιπέδου. Ο Filip Hracek, από την Google Global, θα είναι ο βασικός ομιλητής για την «Εισαγωγή στη DART» και θα παρευρεθεί στο αντίστοιχο Codelab (facilitator). Οι developers της Google δείχνοντας εμπιστοσύνη στους Έλληνες προγραμματιστές, στέλνουν τον Filip Hracek στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για το Developer Days. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αποκτήσουν την εμπειρία και τη γνώση του νέου κώδικα, κατευθείαν από τους δημιουργούς της.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα εξαγορά της Google δείχνει το μέλλον της ασφάλειας στο διαδίκτυο

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου (21 Φεβρουαρίου) οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο newsletter που θα υπάρχει στο περίπτερο της Dart, προκειμένου να ενημερώνονται για όλα τα «Google Quizzes» που γίνονται ανά τον κόσμο.Στο μεταξύ, ο κ. Hráček θα είναι και ο βασικός ομιλητής για τη νέα γλώσσα προγραμματισμού DART, τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να τον ακούσουν όσοι συμμετάσχουν στο αντίστοιχο εργαστήριο (Codelab). Πρόκειται για μια «γλώσσα» ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζεται από τη Google και η ολοκληρωμένη έκδοσή της κυκλοφόρησε πριν από, μόλις, δύο μήνες. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή του GDG Thessaloniki, Βαγγέλη Τσάτη, η DART είναι ένα «δυνατό», καινοτόμο και γρήγορο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών που αναμένεται να μειώσει σημαντικά – μέχρι και 40%- την επένδυση σε χρόνο και χρήμα.

*Κόστος Εισιτηρίων: 10 € (Αγορά εισιτηρίων στην ιστοσελίδα “devday.gdgthess.org” ή στον χώρο του συνεδρίου)