Γούρια «αγάπης» από τον οίκο ZOLOTAS

Η μυθική «Αλκυόνη» εμπνέει τη νέα συλλογή.

Για το έτος 2014 ο οίκος ZOLOTAS εμπνεύστηκε ένα ξεχωριστό γούρι για να υποδεχτεί το νέο έτος, την «Αλκυόνη». Το μυθικό πλάσμα απεικονίζει τα ήρεμα κύματα και τις 14 ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν κάθε ξεχωριστό συμβολισμό της και φωτίζουν το νόημα της αγάπης, της γαλήνης και της χαράς που εμπεριέχει ο μύθος της.

Η Αλκυόνη, το θαλάσσιο πουλί με τα πανέμορφα χρώματα, φέρνει μια μικρή Άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα, τις γνωστές Αλκυονίδες ημέρες. Ως εκ τούτου, η ύπαρξή της  συμβολίζει την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ηρεμία και τη χαρά ενώ σε πολλούς λαούς θεωρείται ότι η παρουσία της φέρνει καλή τύχη. Η Αλκυόνη οφείλει το όνομά της σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, τον Αριστοτέλη.

Γούρι Αγάπης 2014 και κοινωνική προσφορά
Στο κατώφλι κάθε  νέας χρονιάς, από το 1895, ο οίκος ZOLOTAS, προτείνει τo «τυχερό» γούρι που προσφέρεται σύμφωνα με την παράδοση για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει την ετήσια συλλεκτική συλλογή «Γούρι Αγάπης» την οποία αφιερώνει σε έναν κοινωνικό σκοπό. Το «Γούρι Αγάπης»  2014 η « Αλκυόνη» έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ για την προστασία και αποκατάσταση παιδιών με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί προς όφελος των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.