Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι

Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας ο Ματέο Ρέντσι

«Μια Ιταλία ικανή να ερωτευθεί και να κάνει τον κόσμο να την ερωτεύεται» ονειρεύεται ο ανερχόμενος Ιταλός πολιτικός της Κεντροαριστεράς.

«Παίρνουμε μέρος στο πολιτικό αυτό κόμμα διότι μας συγκινεί η ιδέα μιας Ιταλίας ικανής να ερωτευθεί και να κάνει τον κόσμο να την ερωτεύεται», δήλωσε το ανερχόμενο «αστέρι» της ιταλικής πολιτικής σκηνής Ματέο Ρέντσι σήμερα στο Μιλάνο, κατά την ομιλία του στην εθνική συνέλευση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο τον ανακήρυξε επίσημα γραμματέα.

«Ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί. Για τον λόγο αυτό, προσέφερα την προεδρία του κόμματος στον Τζάννι Κούπερλο, που κέρδισε το 18% των προτιμήσεων στις ανοικτές εκλογές για την επιλογή του γραμματέα. Δεν είναι μια προσπάθεια επιστροφής σε παραδοσιακά δούναι και λαβείν», πρόσθεσε ο τριανταοκτάχρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας και νέος επικεφαλής των «Δημοκρατικών».

«Το κόμμα μας είναι ο πυλώνας, το κέντρο βάρους της Δημοκρατίας και αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε όλους», υπογράμμισε, από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Ο Λέτα δήλωσε πεπεισμένος ότι «η Ιταλία θα τα καταφέρει μόνον αν τα καταφέρει το Δημοκρατικό Κόμμα», διότι «όταν η ιταλική κεντροαριστερά είναι ενωμένη, δεν μπορεί να ηττηθεί από κανέναν».

Διαβάστε ακόμη: Το αστέρι του Ματέο Ρέντσι

Στο μεταξύ, η Λέγκα του Βορρά, με συνέδριό της στο Τορίνο, επισημοποίησε την εκλογή του νέου της γραμματέα, Ματτέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι τόνισε ότι «θα ζητήσει από το κόμμα του και από όλες τις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες στις Βρυξέλλες, για να γίνει κατανοητό ότι οι πολίτες της Ένωσης δεν μπορούν να κάνουν άλλες θυσίες και ότι πρέπει να βγούμε από το Ευρώ».

Στο συνέδριο του Τορίνο, είναι παρούσα αντιπροσωπεία του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, και πολιτικές δυνάμεις με ευρωσκεπτικιστικό προσανατολισμό από την Αυστρία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.

«Είναι η πρώτη μεγάλη συμμαχία, η πρώτη ευρεία αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην ταυτότητά μας», υπογράμμισε, παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Λέγκα στο Ευρωκοινοβούλιο, Λορέντσο Φοντάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ