H Creta Farms διευρύνει την παρουσία της στην Αυστραλία

H Creta Farms διευρύνει την παρουσία της στην Αυστραλία

Κέρδη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως εκτιμά η εταιρεία πως θα αποφέρει η νέα στρατηγική συνεργασία με την Primo Μeats.

Σε στρατηγική συμμαχία με την αυστραλιανή εταιρεία αλλαντικών Primo Meats προχώρησε η ελληνική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για την αγορά της Αυστραλίας.

Όπως ανέφερε ο Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Creta Farms γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων που εξάγει τεχνογνωσία μέσω licensing agreement. Με την Αυστραλία γίνεται η αρχή ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζον Γκρίφιν (John Griffin) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με την αυστραλιανή Primo Meats και ευχήθηκε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείας. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικά προϊόντα τα οποία μπορεί να εξάγει στην Αυστραλία αλλά και σε άλλες χώρες, προσφέροντας στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να απολαμβάνουν ισορροπημένη διατροφή.

Η συμφωνία με την Primo Meats στηρίζεται στην εφαρμογή του νέου μοντέλου συνεργασίας licensing agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ), το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής διεθνούς της ανάπτυξης, καινοτομώντας και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Όπως αναφέρθηκε, η συνεργασία της Creta Farms με την Primo Meats είναι κατ΄ ελάχιστο πεντετούς διάρκειας (με δυνατότητα ανανέωσης) και εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 400 εκατ. δολ. Αυστραλίας, έχει εγγυημένο ποσοστό εκτέλεσης, περιλαμβάνει δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties) και ήδη τοπικά ανακοινωμένο πλάνο προωθητικών ενεργειών που ξεπερνά τα 5 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Στην παρούσα φάση η συμφωνία αφορά τις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Δομαζάκης, η συμφωνία εκτιμάται ότι θα αποφέρει στην Creta Farms κέρδη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, τόνισε ότι η Creta Farms κατά τη φετινή χρήση αναμένεται να κλείσει με τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο αγοράς θα πλησιάσει το 30%.

Η Creta Farms συνεργάζεται με την Primo Meats τόσο για την τοπική παραγωγή όσο και για την διανομή και διάθεση, με στόχο την επανατοποθέτηση της σειράς προϊόντων Hans στην αγορά της Αυστραλίας.