H εταιρεία που βράβευσε η Coca-Cola Enterprises για την καινοτομία

H εταιρεία που βράβευσε η Coca-Cola Enterprises  για  την καινοτομία

H Coca Cola βραβεύει την CHEP, ως καλύτερο προμηθευτή της στους τομείς εταιρικής υπευθυνότητας και αειφορίας για το 2015.

Η CHEP, εταιρεία παροχής λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα, πρόσφατα βραβεύτηκε με το “Coca-Cola Enterprises (CCE) 2015 Corporate Responsibility and Sustainability (CRS) Supplier Award”, για τις αδιάλειπτες προσπάθειές της σχετικά με την παροχή λύσεων καινοτομίας και αειφορίας στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η CCE εξήρε τις προσπάθειες της CHEP σε ζητήματα αειφορίας καθώς και την ανάδειξή της στο Gold Level, το υψηλότερο δυνατό επίπεδο του συστήματος αξιολόγησης της EcoVadis, του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού για την αξιολόγηση προμηθευτών. Κάθε χρόνο, ο EcoVadis αξιολογεί περίπου 20.000 προμηθευτές από 100 και πλέον χώρες, σε 150 κλάδους δραστηριότητας, μέσω μιας κλίμακας 21 κριτηρίων που σχετίζονται με το περιβάλλον, τις θεμιτές εργασιακές και επιχειρηματικές πρακτικές και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο David Cowell, Vice President, Procurement της CCE, δήλωση σχετικά: “Η CHEP είναι πρωτοπόρος σε θέματα αειφορίας και διευρύνει τα όρια της καινοτομίας στις σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού. Επιπλέον, η CCE και η CHEP συνεργάστηκαν για την από κοινού βελτίωση της αποτελεσματικότητας, μέσω μιας καινοτόμου λύσης που έχει τη μορφή μιας τροχήλατης έκδοσης του γνωστού τεταρτοπάλετου της CHEP”.

Η CCE συμμετέχει επίσης στο “Collaborative Transportation Program” της CHEP, όπου οι πελάτες και συνεργάτες της CHEP συντονίζουν τις δραστηριότητές τους για να εξασφαλίσουν ότι τα φορτηγά οχήματα δεν θα επιστρέφουν άδεια μετά από την παράδοση εμπορευμάτων. Αντιθέτως, θα συλλέγουν κενές παλέτες από άλλους συνεργάτες της CHEP ή θα βοηθούν στη διανομή των ελεγμένων παλετών από την πλησιέστερη μονάδα ελέγχου της CHEP, σε άλλους πελάτες της.

Αυτή η διαδικασία κλειστού κυκλώματος ελαχιστοποιεί τις μετακινήσεις κενών φορτηγών και μειώνει τα κόστη μεταφοράς. Τους τελευταίους 12 μήνες, το “Collaborative Transportation Program” έχει απαλλάξει τους ευρωπαϊκούς δρόμους από 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα άσκοπων οδικών μετακινήσεων φορτηγών οχημάτων. Το γεγονός αυτό ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2.946 μετρικούς τόνους -το ισοδύναμο των εκπομπών CO2 για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από 397 κατοικίες για ένα έτος1- με παράλληλη εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες της CHEP.

Από πλευράς του, ο Michael Pooley, CHEP President for European Pallets Operations, τόνισε: “Αποτελεί τιμή για μας η κατάκτηση του «Coca-Cola Enterprises Corporate Responsibility and Sustainability Award». Ένα μεγάλο επίτευγμα που έγινε πράξη χάρη στις συνεργασίες και πρωτοβουλίες αειφορίας που εφαρμόζουμε αδιάλειπτα σε όλη την Ευρώπη. Το βραβείο αποδεικνύει τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας. Εισπράττοντας την αναγνώριση των πελατών μας με τέτοιους τρόπους, γνωρίζουμε ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Η CCE είναι ο τρίτος στον κόσμο, ανεξάρτητος εμφιαλωτής της Coca-Cola, που κατασκευάζει, πωλεί και διανέμει τα προϊόντα της Coca-Cola σε οκτώ χώρες της Ευρώπης: Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Νορβηγία και Σουηδία.