H Εθνική Τράπεζα αποχωρεί από τη Νότια Αφρική

H Εθνική Τράπεζα αποχωρεί από τη Νότια Αφρική
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Πουλάει το 99,81% της θυγατρικής της South African Bank of Athens.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της στην Νότια Αφρική. Η ΕΤΕ υπέγραψε σύμβαση με την AFGRI Holdings για την πώληση του 99,81% της θυγατρικής της South African Bank of Athens. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση της τράπεζας προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η μεταβίβαση των μετοχών και ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2017, αφού ληφθούν όλες οι απαιτούμενες εποπτικές απαιτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (CET1) της ΕΤΕ για το τρίτο τρίμηνο του 2016 θα αυξηθεί κατά 5 μονάδες βάσης ενώ η ρευστότητα της Τράπεζας αναμένεται να ενισχυθεί κατά 55 εκατ. ευρώ.

Η South African Bank of Athens ιδρύθηκε το 1947, δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική και παρέχει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές τραπεζικές λύσεις σε μεσαίου μεγέθους τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις συναλλακτικής τραπεζικής στην ευρύτερη αγορά.

Η AFGRI αποτελεί ηγετική εταιρεία παροχής αγροτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών καθώς και επεξεργασίας τροφίμων, η οποία δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, σε 14 λοιπές χώρες της Αφρικής, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Αυστραλία.