H Υahoo! μόλις αγόρασε τον βασικό ανταγωνιστή του Snapchat

H Υahoo! μόλις αγόρασε τον βασικό ανταγωνιστή του Snapchat
Photo: REUTERS

Η startup Blink είναι το νέο απόκτημα της Μαρίσσα Μάγιερ, που εντείνει τις προσπάθειες της εταιρείας για ανάπτυξη των online υπηρεσιών.

Στην εξαγορά της Blink, της startup που θεωρείται ως ο βασικός ανταγωνιστής του Snapchat, προχώρησε η Υahoo!.

H Blink δραστηριοποιείται στο χώρο της αποστολής μηνυμάτων μέσω κινητών με τη ιδιαιτερότητα ότι τα SMS αυτοκαταστρέφονται , ενώ οι αποστολείς ελέγχουν ποιοι βλέπουν τα μηνύματά τους και για πόσο καιρό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,  το deal συμφωνήθηκε μόλις λίγες ημέρες αφότου το Snapchat προέβη σε διακανονισμό με τις αμερικανικές ρυθμιστές Αρχές αναφορικά με τις κατηγορίες για εξαπάτηση των καταναλωτών επειδή υποσχόταν ότι οι φωτογραφίες, που στέλνονταν μέσω της υπηρεσίας της, εξαλείφονταν δια παντός ύστερα από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η Blink θα σταματήσει τη λειτουργία της εφαρμογής της στις πλατφόρμες iOS και Android τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Οι όροι, πάντως, της συναλλαγής ή το αντίτιμο δεν έγιναν γνωστά.

Η CEO της Yahoo Μαρίσσα Μάγιερ εντείνει τις προσπάθειες της εταιρείας για ανάπτυξη των online υπηρεσιών στα smartphones και tablets, τα οποία χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι οι χρήστες για να μπουν στο Ιντερνετ, στη προσπάθεια της να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας.

Η Yahoo έχει αποκτήσει αρκετές μικρές startups, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, από τότε που ανέλαβε η Μάγιερ. Η εταιρεία αριθμεί πλέον 430 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν τα προϊόντα της μέσω smartphone, ενώ οι καταναλωτές των διαδικτυακών βίντεο streams αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο.

H Facebook κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της Snapchat 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, την οποία η startup απέρριψε. Η Facebook  τελικά εξαγόρασε το Whatsapp ένατι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: 

Αντίστροφη μέτρηση για την «επανάσταση» του Snapchat

O Ζούκερμπεργκ τρίβει τα χέρια του με το WhatsApp