H νέα απάντηση της Kaspersky Lab στις επιθέσεις DDoS

H νέα απάντηση της Kaspersky Lab στις επιθέσεις DDoS

Το Kaspersky DDoS Protection προσφέρει προστασία ενάντια σε κάθε είδους κατανεμημένη επίθεση  άρνησης εξυπηρέτησης.

Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απειλές από επιθέσεις DDoS (Κατανεμημένες Επιθέσεις Άρνησης Εξυπηρέτησης), η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα λύση Kaspersky DDoS Protection. Η ιδιαίτερη εξειδίκευση της Kaspersky Lab στις ψηφιακές απειλές και η εκτενής εμπειρία της στην επιτυχή καταπολέμηση τους, καθώς επίσης και οι ευφυείς τεχνολογίες της, επιτρέπουν στη λύση να διαχειριστεί κάθε είδους επίθεση DDoS, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα της.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων στην Ευρώπη (23%) θεωρεί ότι οι επιθέσεις DDoS αποτελούν μία από τις τρεις κορυφαίες εταιρικές απειλές, σύμφωνα με έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab.

Ως μία από τις τεχνικές απόσπασης χρημάτων που χρησιμοποιείται πιο συχνά από τους ψηφιακούς εγκληματίες, ο αριθμός και η δύναμη των επιθέσεων αυτών συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, τοποθετώντας το ζήτημα της προστασίας των χρηστών όλο και πιο ψηλά στην ατζέντα. Με τις εταιρείες να κινδυνεύουν να χάσουν μεταξύ $10.000 και $50.000 την ημέρα λόγω των επιθέσεων DDoS και την πιθανότητα να υπάρξει πρόσθετη βλάβη στη φήμη τους, η έρευνα δείχνει ότι το 26% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη θεωρεί την «αδιάλειπτη συνέχεια των υπηρεσιών» μία από τις τρεις κορυφαίες προτεραιότητες στον τομέα της Πληροφορικής για το 2015.

Ο στόχος μιας επίθεσης τύπου DDoS είναι να «πνίξει» το πληροφοριακό σύστημα μιας ιστοσελίδας ή μιας βάσης δεδομένων, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων και καθιστώντας τη μη διαθέσιμη για τους χρήστες. Οι πιθανές αιτίες πίσω από τέτοιου είδους επιθέσεις ποικίλουν και μπορεί να ξεκινούν από τον online χουλιγκανισμό και να φτάνουν μέχρι τον αθέμιτο ανταγωνισμό ή ακόμα και τον εκβιασμό.

Το χαμηλό κόστος των επιθέσεων (κάποιος ασυνείδητος μπορεί να αγοράσει κατά παραγγελία υπηρεσίες επιθέσεων DDoS, πληρώνοντας το ελάχιστο πόσο των $50 την ημέρα), η αδυναμία εντοπισμού των δραστών, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των «μολυσμένων» υπολογιστών και φορητών συσκευών ανά τον κόσμο, καθιστούν τις επιθέσεις DDoS μία από τις πλέον διαδεδομένες και επικίνδυνες ψηφιακές απειλές του σήμερα.

«Οι επιθέσεις DDoS δεν έχουν όρια, με τα θύματα τους να κυμαίνονται από μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις μέχρι μικρά online καταστήματα. Επιπλέον, μπορούν να αποτελέσουν συχνά μέρος μιας στοχευμένης επίθεσης εναντίον ενός οργανισμού, καθώς η υπερφόρτωση που προκαλούν στα δίκτυα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιπερισπασμός, όσο οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα. Για την προστασία των εταιρειών από αυτή την απειλή και την ελαχιστοποίηση των απωλειών τους λόγω του χρόνου αδράνειας των υπηρεσιών, αναπτύξαμε τη λύση Kaspersky DDoS Protection», σχολιάζει ο Anton Porok, Managing Director για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης της Kaspersky Lab.

Σημαντικό στοιχείο του Kaspersky DDoS Protection είναι η κατανεμημένη υποδομή των κέντρων εκκαθάρισης κίνησης, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε όλη την Ευρώπη. Η λύση όμως δεν βοηθά μόνο στην αποτροπή των επιθέσεων. Αξιοποιώντας την εξειδίκευση και την πληροφόρηση της Kaspersky Lab σχετικά με τις επιθέσεις DDoS, η νέα λύση διασφαλίζει ότι οι πιθανές απειλές μπορούν να εντοπιστούν ακόμη και σε πρώιμο στάδιο. Αυτό καθιστά επίσης δυνατή την προσαρμογή των ρυθμίσεων του συστήματος κατά περίπτωση και σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στους πελάτες αξιόπιστη προστασία απέναντι σε οικονομικές απειλές και απειλές εναντίον της φήμης τους.

Το λογισμικό του Kaspersky DDoS Protection για την παρακολούθηση και την εκκαθάριση της κίνησης έχει αναπτυχθεί εντός της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που λειτουργεί η λύση μπορεί να τροποποιηθεί γρήγορα. Έτσι, ανταποκρίνεται στις αλλαγές των τεχνικών που χρησιμοποιούν οι εισβολείς, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον, το Kaspersky DDoS Protection μπορεί να φιλτράρει το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης που εμπλέκεται σε επιθέσεις στην πλευρά του παρόχου, αν ο ενδιαφερόμενος Πάροχος Υπηρεσιών Διαδικτύου έχει συνάψει εταιρική συμφωνία με την Kaspersky Lab. Αυτό σημαίνει ότι μόνος ένας μικρός αριθμός από ιδιαίτερα εξελιγμένη junk κίνηση χρειάζεται να εκτραπεί σε κέντρα εκκαθάρισης της Kaspersky Lab.

Οι ειδικοί που παρακολουθούν το Kaspersky DDoS Protection μπορούν να προσαρμόσουν και να τροποποιήσουν τις λειτουργίες εντοπισμού και τα φίλτρα, με βάση το πώς έχει διαμορφωθεί το τοπίο των απειλών σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό το επιπλέον επίπεδο προστασίας είναι γρήγορα τροποποιήσιμο και εφαρμόσιμο, επιτρέποντας την ενίσχυση της ασφάλειας που παρέχεται στις εταιρείες. Η δυνατότητα προσαρμοσμένης ασφάλειας, ειδικά διαμορφωμένης για τις συνθήκες των πελατών και το αντίστοιχο ρίσκο, προσφέρει τη σιγουριά ότι η προστασία που παρέχεται είναι η καλύτερη δυνατή.

Για να εξασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αξιοπιστίας, η Kaspersky Lab αξιοποιεί εξοπλισμό και παρόχους υπηρεσιών αποκλειστικά από την Ευρώπη για την εκκαθάριση και την παρακολούθηση της κίνησης στις Ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα κέντρα εκκαθάρισης της κίνησης βρίσκονται στην Ευρώπη και τα metadata της κίνησης των πελατών, τα οποία αναλύονται από την υπηρεσία, παραμένουν πάντοτε στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kaspersky DDoS Protection είναι διαθέσιμες εδώ.