H τράπεζα που «έγραψε» 100.000 εργαζομένους της στο Facebook

H τράπεζα που «έγραψε» 100.000 εργαζομένους της στο Facebook
A Royal Bank of Scotland (RBS) branch is seen in central London Thursday, Feb. 23, 2012. U.K. lender Royal Bank of Scotland saw its loss in 2011 swell by 78 percent as it booked large provisions for Greek debt and compensation for customers missold payment protection insurance. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Και υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό.

 

της Κία Κοκαλίτσεβα

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τράπεζα, η Royal Bank of Scotland προχώρησε στην εγγραφή χιλιάδων εργαζομένων της στο Facebook, όπως είπε το κοινωνικό δίκτυο την Κυριακή.

Η εγγραφή αφορά την πρόσβαση στο Facebook at Work, μια εκδοχή του κοινωνικού δικτύου σχεδιασμένη για εσωτερική χρήση των εταιρειών ώστε να διασυνδέονται οι εργαζόμενοι και να διαμοιράζονται περιεχόμενο που σχετίζεται με την εταιρεία.

Αν και η Facebook χρησιμοποιεί εσωτερικά αυτή την εκδοχή εδώ και χρόνια, πέρυσι άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η είδηση ότι η εταιρεία σκεφτόταν να τη μετατρέψει σε προϊόν προς χρήση από άλλους. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει αυτή την εκδοχή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Royal Bank of Scotland είναι κομμάτι μιας εκατονταμελούς ομάδας εργοδοτών που δοκιμάζουν την υπηρεσία, και πλέον πρόκειται να επεκτείνει τη χρήση της. Από τον Ιούλιο, πάνω από 100 εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα, και ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 30.000 τον Μάριο και τους 100.000 μέχρι τα τέλη του 2016. Σύμφωνα με την Facebook, η Royal Bank of Scotland είναι η πρώτη τράπεζα που υιοθετεί το Facebook at Work.

Αν και πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν εργαλεία επικοινωνίας όπως το HipChat, το Slack και το Convo εδώ και χρόνια, η συγκεκριμένη κίνηση είναι πολύ ασυνήθιστη για μια τράπεζα. Οι τράπεζες είναι γνωστό ότι περιορίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων τους στα κοινωνικά μέσα, συνήθως επικαλούμενες την ανησυχία σχετικά με θέματα ιδιωτικότητας.