HSBC: Και ξαφνικά… η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε αναζήτηση CEO

HSBC: Και ξαφνικά… η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε αναζήτηση CEO
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η απροσδόκητη παραίτηση του Noel Quinn.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η HSBC, βρίσκεται σε αναζήτηση νέου CEO μετά την απροσδόκητη παραίτηση του Noel Quinn, που υπηρέτησε στη θέση αυτή για σχεδόν 5 χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία για την αναζήτηση του διαδόχου του, εξετάζοντας τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς υποψηφίους. Ο Quinn θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση.

Κατά τη θητεία του, ο Quinn επικεντρώθηκε σε μια αναθεώρηση της στρατηγικής της τράπεζας, εστιάζοντας στην ενίσχυση των επενδύσεων στην ασιατική μονάδα της HSBC, ενώ περιόρισε τις κινήσεις της στις αναπτυγμένες αγορές της Δύσης, όπως τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με την παραίτησή του, ο Quinn δήλωσε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιδιώξει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και πως σκοπεύει να ακολουθήσει μια καριέρα διαχείρισης χαρτοφυλακίου στο μέλλον.

Η αποχώρηση του έρχεται σε μια περίοδο όπου η HSBC και άλλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα αντιμετωπίζουν ένα ολοένα και πιο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Τέλος, η HSBC ανακοίνωσε μείωση 1,8% στα κέρδη της προ φόρων, που ανήλθαν στα 12,65 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ ανακοίνωσε και νέα επαναγορά μετοχών αξίας 3 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: