Το Netflix θα αυξήσει τις τιμές μετά την απεργία των ηθοποιών;

Το Netflix θα αυξήσει τις τιμές μετά την απεργία των ηθοποιών;
Photo: pixabay.com
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές δεν έχει αποκαλυφθεί.

Μετά τις αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες των Disney+, Peacock και Paramount+, το Netflix φαίνεται ότι πρόκειται να αυξήσει και τις δικές του τιμές.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Netflix σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή της υπηρεσίας του χωρίς διαφημίσεις με τη λήξη της απεργίας των ηθοποιών, με τις ΗΠΑ και τον Καναδά να αναμένεται να είναι οι πρώτες αγορές που θα επηρεαστούν.

Το μοντέλο του Netflix χωρίς διαφημίσεις κοστίζει σήμερα στους συνδρομητές 15,49 δολάρια το μήνα (23,48 δολάρια αν επιλέξουν να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασής τους με άλλο μέλος). Αυτό είναι ήδη σημαντικά υψηλότερο από τα 8 δολάρια που χρέωνε η εταιρεία το 2019.

Το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές του Netflix δεν έχει αποκαλυφθεί.

Όλες οι υπηρεσίες streaming έχουν αυξήσει τις τιμές∙ χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Warner Bros. Discovery την Τρίτη ότι το κόστος του Discovery+ θα αυξηθεί από 6,99 δολάρια το μήνα σε 8,99 δολάρια το μήνα για τους συνδρομητές χωρίς διαφημίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρόλα αυτά, με το Netflix να έχει τόσο εξέχουσα θέση στις διαπραγματεύσεις με την SAG-AFTRA, το συνδικάτο των ηθοποιών, καθώς και με τη Συντεχνία Συγγραφέων της Αμερικής, η οποία πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία με τα στούντιο, η χρονική στιγμή αυτής της αύξησης θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια δυσφορία στους καταναλωτές.

Το Netflix, νωρίτερα φέτος, κατάργησε την κατηγορία Basic χωρίς διαφημίσεις των 10 δολαρίων. Και κάποιους μήνες πριν από αυτό, η εταιρεία είχε αρχίσει να περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Το Netflix βρίσκεται εν μέσω μιας προσπάθειας να αυξήσει τα έσοδα και τις συνδρομές του, αφότου αυτές άρχισαν να μειώνονται στο τέλος της πανδημίας.

Η ώθηση αυτή, ωστόσο, έχει αποδώσει. Το Netflix άρχισε να επιβάλλει την απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις 23 Μαΐου. Σχεδόν 100.000 άτομα άνοιξαν νέους λογαριασμούς τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Antenna.

Οι τιμές των συνδρομών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις δεν αναμένεται να αναπροσαρμοστούν μετά τη λήξη της απεργίας των ηθοποιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com