Η Amazon στο «κυνήγι» των OpenAI και Alphabet – Επενδύει εκατομμύρια σε AI γλωσσικό μοντέλο

Η Amazon στο «κυνήγι» των OpenAI και Alphabet – Επενδύει εκατομμύρια σε AI γλωσσικό μοντέλο
epa08179196 (FILE) - A general view of the Amazon logistic and distribution center in Moenchengladbach, Germany, 17 December 2019 (reissued 30 January 2020). Amazon will release their 4th quarter 2019 results on 30 January 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 55715606 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μοντέλο, με την κωδική ονομασία «Olympus» φέρεται να έχει 2 τρισεκατομμύρια παραμέτρους, ενώ το GPT-4 έχει 1.

Η Amazon επενδύει εκατομμύρια στην εκπαίδευση ενός φιλόδοξου μεγάλου γλωσσικού μοντέλου (LLMs), ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα κορυφαία μοντέλα της OpenAI και της Alphabet , δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα, που έχουν επίγνωση του θέματος.

Το μοντέλο, με την κωδική ονομασία «Olympus», έχει 2 τρισεκατομμύρια παραμέτρους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γεγονός που θα μπορούσε να το καταστήσει ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα που εκπαιδεύονται. Το μοντέλο GPT-4 της OpenAI, ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα μοντέλα, φέρεται να έχει ένα τρισεκατομμύριο παραμέτρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Rohit Prasad, πρώην επικεφαλής της Alexa, ο οποίος τώρα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Andy Jassy. Ως επικεφαλής επιστήμονας της τεχνητής γενικής νοημοσύνης (AGI) στην Amazon, ο Prasad έφερε ερευνητές που εργάζονταν στην Alexa AI και την επιστημονική ομάδα της Amazon για να εργαστούν σε μοντέλα εκπαίδευσης, ενοποιώντας τις προσπάθειες AI σε όλη την εταιρεία με ειδικούς πόρους.

Η Amazon έχει ήδη εκπαιδεύσει μικρότερα μοντέλα, όπως το Titan. Έχει επίσης συνεργαστεί με νεοσύστατες επιχειρήσεις μοντέλων AI, όπως η Anthropic και η AI21 Labs, προσφέροντάς τα στους χρήστες των Amazon Web Services (AWS).

Η εταιρεία πιστεύει ότι η ύπαρξη δικών της μοντέλων θα μπορούσε να καταστήσει τις προσφορές της πιο ελκυστικές στο AWS, όπου οι εταιρικοί πελάτες θέλουν να έχουν πρόσβαση σε μοντέλα με κορυφαίες επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: