Η Ant Group του δισεκατομμυριούχου Jack Ma αναμένεται να «σπάσει» τα ταμεία

Η Ant Group του δισεκατομμυριούχου Jack Ma αναμένεται να «σπάσει» τα ταμεία
ADDIS ABABA, ETHIOPIA - NOVEMBER 25: The Chinese founder of e-commerce platform Alibaba, Jack Ma and Ethiopian Prime Minister Abiy Ahmed (not seen) participate in the Electronic World Trade Platform in Addis Ababa, Ethiopia on November 25, 2019. Minasse Wondimu Hailu / Anadolu Agency Photo: AFP
Η εταιρεία θα προβεί σε αρχική δημόσια προσφορά – η οποία ίσως αποδειχθεί η μεγαλύτερη στην ιστορία- και αναμένει να εξασφαλίσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια από την είσοδό της στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης.

Η Ant Group του δισεκατομμυριούχου Jack Ma σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και τα χρήματα που θα εξασφαλίσει από την κίνηση αυτή ίσως ξεπεράσουν τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια της Saudi Aramco, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Η θυγατρική της Alibaba υπέβαλλε τα σχετικά έγγραφα για μια αρχική δημόσια προσφορά σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη την Τρίτη – κίνηση που σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Η Ant σχεδιάζει να εκδώσει νέες μετοχές αξίας έως και 10% του συνολικού κεφαλαίου της.

Η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη αποτίμησης ύψους 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου, που σημαίνει ότι από την πώληση των μετοχών θα εξασφαλίσει σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια εάν διατηρηθεί η ζήτηση της αγοράς, ανέφεραν στο Bloomberg πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Ένα τέτοιο χρηματιστηριακό ντεμπούτο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα έσοδα της Saudi Aramco από τη δική της αρχική δημόσια προσφορά του 2019. Ο πετρελαϊκός κολοσσός πούλησε 3 δισεκατομμύρια μετοχές στις αρχές Δεκεμβρίου με αποτίμηση 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια που αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση των μετοχών συνιστούν ρεκόρ, κάποιοι ειδικοί εκφράζουν αμφιβολίες λόγω της εμπλοκής της σαουδαραβικής κυβέρνησης στη συμφωνία.

Η Ant σχεδιάζει να επιταχύνει τη δημιουργία ενός διαδικτυακού marketplace για τα πάντα, από αγαθά για το νοικοκυριό έως δάνεια. Η εταιρεία τώρα τελευταία έχει αρχίσει να εισέρχεται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκμεταλλευόμενη τα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή Alipay για να προσφέρει στους πελάτες τραπεζικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αυτοματοποιημένων επενδυτικών συμβουλών.

Τα έσοδα της Ant άγγιξαν τα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο μισό του 2020 ενώ τα κέρδη της έφτασαν τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.