Η απάντηση της Gucci για την Ακρόπολη και τα οικονομικά ανταλλάγματα

Η απάντηση της Gucci για την Ακρόπολη και τα οικονομικά ανταλλάγματα
epa05601719 YEARENDER 2016 JUNE A model presents a creation by Gucci during a fashion show at Westminster Abbey in London, Britain, 02 June 2016. Italian fashion house Gucci presented its pre-Spring/Summer 2017 collection at the cathedral. EPA/ANDY RAIN

Τι αναφέρει η πασίγνωστη εταιρεία για το θέμα που προέκυψε.

Η Gucci διαψεύδει πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην Repubblica.it και σε άλλα μέσα ότι πρόσφερε οικονομικά ανταλλάγματα για κάποιο πρότζεκτ στην Ακρόπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εστάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Gucci αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και αναδημοσιεύτηκαν στην La Repubblica και αφορούν το ποσό των 56 εκατ. ευρώ που ο οίκος μόδας υποτίθεται ότι προσέφερε [στην Ελλάδα] για μια πολιτιστική συνεργασία για κάποια πρότζεκτ στον χώρο της Ακρόπολης.

“Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για την εταιρία. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Άντζελες. Οι εικασίες που δημοσιεύτηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία βάση. Η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Repubblica.it και μερικές άλλες ελληνικές ιστοσελίδες δεν επαληθεύτηκε με κανένα τρόπο από εμάς», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Gucci.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ