Η απάντηση Βαρουφάκη στον Κάμερον: «Έχασα ναι, αλλά από υποκριτές»

Η απάντηση Βαρουφάκη στον Κάμερον: «Έχασα ναι, αλλά από υποκριτές»

Απάντηση Βαρουφάκη: "Δεν πληρώνομαι από το κόμμα των Εργατικών"

Απάντηση στον Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για όσα είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο εναντίον του, με αφορμή δημοσίευμα για την πρόσληψη του ως συμβούλου στους Εργατικούς.

«Ποτέ δε μου ζητήθηκε να γίνω σύμβουλος των Εργατικών. Το να στηρίζεις ένα κόμμα, είναι κάτι άλλο. Είμαι ενεργός με τοDiEM25 και η δουλειά μου δεν είναι να είμαι σύμβουλος άλλων πολιτικών. Αλλά δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη δεν οδηγεί πουθενά. Οι ασκούμενες πολιτικές δεν προκύπτουν με τρόπο δημοκρατικό. Η λιτότητα είναι σύμπτωμα ενός ατέρμονου κύκλου», είπε.

Σε νεώτερες δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ανέφερε: «Όταν ο Τζόρτζ Όσμπορν έρχεται και με κοροϊδεύει, προφανώς επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, έχω να πω πως ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιου;
Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης “επεκτείνω και υποκρίνομαι”. Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό».

«Πιστεύει στα αλήθεια ο Τζόρτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντας με προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε πως δεν έχει επίσημο ρόλο στο κόμμα των Εργατικών ενώ πρόσθεσε ότι «συνομιλεί με όλους με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος κι ένα κοινό πρόγραμμα ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα στην άβυσσο», για την Ευρώπη συνολικά.

Στην ερώτηση αν πληρώνεται από το Εργατικό Κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε, «φυσικά όχι. Δεν έχω τέτοιου είδους επαφές με κανένα, πόσο μάλλον με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα».