Η απεργία του Χόλιγουντ μπορεί να κοστίσει έως και 500 εκατ. δολάρια στην Warner Bros

Η απεργία του Χόλιγουντ μπορεί να κοστίσει έως και 500 εκατ. δολάρια στην Warner Bros
Photo: AFP
Η εταιρεία «ενώ ελπίζει πως οι απεργίες θα τελειώσουν σύντομα, δεν μπορεί να προβλέψει το πότε αυτές θα τελειώσουν».

Η Warner Bros. Discovery αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από την απεργία των σεναριογράφων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, εφόσον οι κινητοποιήσεις συνεχίζουν να κρατούν «παγωμένες» τις παραγωγές του τηλεοπτικού και του κινηματογραφικού κλάδου της.

Σε ενημέρωση που εξέδωσε προς τους επενδυτές την Τρίτη, η Warner Bros. Discovery αναφέρει πως αναμένει ότι τα κέρδη EBITDA της θα πληγούν από 300 έως 500 εκατ. δολάρια εφόσον η απεργία συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2023. Στην ενημέρωση σημειώνεται πως η διοίκηση «ενώ ελπίζει πως οι απεργίες θα τελειώσουν σύντομα, δεν μπορεί να προβλέψει το πότε αυτές θα τελειώσουν».

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η Warner αναμένει EBITDA μεταξύ των 10,5 και των 11 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.

Υπενθυμίζεται πως οι σεναριογράφοι βρίσκονται σε απεργία για πάνω από 100 μέρες, ενώ οι ηθοποιοί απεργούν από τον Ιούλιο. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των απεργών και των εργοδοτών τους έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τον CEO της Warner Bros. Discovery, Ντέβιντ Ζάσλαβ, να συμμετέχει στις συζητήσεις.

Η εταιρεία δεν είναι απλά ιδιοκτήτρια ενός κινηματογραφικού και τηλεοπτικού στούντιο, αλλά διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο δικτύων συνδρομητικής τηλεόρασης.

Τον Αύγουστο το πολ αναμενόμενο “Dune:Part Two” της Warner είδε την ημερομηνία της πρεμιέρας του να μεταφέρεται λόγω των απεργιών, στις 15 Μαρτίου του 2024. Παράλληλα, επηρεάστηκε και η πρεμιέρα του “Godzilla x Kong: The New Empire” -μεταφέρθηκε στις 12 Απριλίου του 2024- όπως και η πρεμιέρα της animated ταινίας “Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” που μεταφέρθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως οι απεργίες έχουν κάποια επίδραση στις ελεύθερες ταμειακές ροές της Warner Bros. Discovery. Ωστόσο, η αύξηση των προσδοκιών της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές για φέτος σε τουλάχιστον 5 δισ, οφείλεται εν μέρει και στην εισπρακτική επιτυχία “Barbie“, η οποία είναι πλέον η πιο κερδοφόρα κυκλοφορία της Warner Bros.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com