Η απίστευτη αποζημίωση που θα πάρει η Μαρίσσα Μάγιερ αν απολυθεί

Η απίστευτη αποζημίωση που θα πάρει η Μαρίσσα Μάγιερ αν απολυθεί

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της WSJ, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εξετάζει την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της.

 

Αναλυτές και επενδυτές της Yahoo υποστηρίζουν ότι εάν η CEO της εταιρείας Μαρίσσα Μάγιερ αποχωρήσει, θα λάβει την αποζημίωση των 25.8 εκατ. δολαρίων, με βάσει την τρέχουσα τιμή της επιχείρησης. Στην περίπτωση όμως που η εταιρεία πωληθεί, τότε η ίδια θα αποζημιωθεί με 110 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yahoo.

Μάλιστα, οι μετοχές της εταιρείας έχουν πέσει κατά 31% φέτος, ενώ η Wall Street Journal ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo εξετάζει την πώληση στοιχείων του ενεργητικού της, όπως ο τομέας των δραστηριοτήτων της στο διαδίκτυο.

Το ποσό του πακέτου αποχώρησης δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου της αμοιβής της ένταξής της στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, το 2012 έλαβε η Μάγιερ έλαβε 36.6 εκατ. δολάρια, ενώ την περσινή χρονιά ο μισθός της άγγιξε τα 42.1 εκατ. δολάρια.  Ωστόσο, η αμοιβή της CEO της Yahoo για το έτος 2015, δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

Η βασική αποτυχία που πιστώνεται η κ. Μάγιερ είναι αυτή του σχεδίου της για την αναβίωση του διαφημιστικού κομματιού της Yahoo, ενώ την κατάσταση επιδεινώνει η εξαγορά (έναντι 1,1 δις δολαρίων) του Tumblr, το οποίο έφερε μεν χρήστες αλλά όχι διαφήμιση καθώς και το θέμα της πώλησης του μεριδίου της Yahoo στην Alibaba και της πιθανής επιβάρυνσης των μετόχων από αυτή. Αν οι φήμες επαληθευθούν, η κ. Μάγιερ θα έχει στο ενεργητικό της μια αποτυχία εξίσου θεαματική με την επιτυχία της στην Google.