Οι απίθανες ερωτήσεις που κάνει η Facebook στους υποψηφίους εργαζόμενους

Οι απίθανες ερωτήσεις που κάνει η Facebook στους υποψηφίους εργαζόμενους
Photo:

Πώς θα ληστέψεις μια γειτονιά;», «Τι ζώο θα ήθελες να είσαι;» και άλλα αναπάντεχα που ακούστηκαν σε συνεντεύξεις για πρόσληψη.

Το Facebook έχει κατ’ επανάληψη ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα εργασίας στον κόσμο, και μάλιστα από τους χρήστες του Glassdoor, της μεγαλύτερης πλατφόρμας όπου εργαζόμενοι καταθέτουν τη γνώμη και τη μαρτυρία τους για τις εταιρείες όπου δουλεύουν.

Για να καταφέρει, όμως, κάποιος να εργαστεί στη Facebook πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της συνέντευξης, έναν σκόπελο που είναι πολύ πιο απροσπέλαστος από όσο μπορεί κανείς να υποψιαστεί. Όχι επειδή οι ερωτήσεις είναι δύσκολες, αλλά επειδή είναι αναπάντεχες.

Xρήστες του Glassdoor που πέρασαν τη διαδικασία της συνέντευξης δημοσίευσαν τις ερωτήσεις που τους έκαναν εντύπωση. Το μόνο που δεν είδαμε είναι το «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Αλλά είδαμε χειρότερα.

«Έχεις ένα κτίριο 100 ορόφων και δύο ολόιδια αυγά. Πώς χρησιμοποιείς τα δύο αυγά για να διαπιστώσεις από ποιον όροφο και πάνω το αυγό θα σπάσει οπωσδήποτε αν το πετάξουμε, σε οποιοδήποτε πάτωμα πάνω από το Ν, του Ν συμπεριλαμβανομένου;». Υποψήφιος Data Scientist

«Πόσα posts σχετικά με γενέθλια αναρτώνται κάθε μέρα στο Facebook;»
Υποψήφιος Data Scientist

«Πόσα θα χρέωνες για να καθαρίσεις κάθε παράθυρο στο Σιάτλ;»
Υποψήφιος Online Sales

«Πόσες ηλεκτρικές σκούπες υπάρχουν στις ΗΠΑ;»
Υποψήφιος Risk Analyst

«Είσαι σε ένα δίκτυο χωρίς δικαιώματα administrator και θες να περιορίσεις τους άλλους από το να κάνουν streaming video. Πώς θα το καταφέρεις, με νόμιμο ή όχι τρόπο;»
Υποψήφιος Production Engineer

«Ένας Ρώσος γκάνγκστερ σε απαγάγει. Τοποθετεί σε ένα περίστροφο δύο σφαίρες, τη μία δίπλα στην άλλη, στρέφει το μύλο, σημαδεύει το κεφάλι σου και τραβάει τη σκανδάλη. Κλικ. Είσαι ακόμα ζωντανός. Σε ρωτάει αν θες να πυροβολήσει ξανά αμέσως, ή να στρέψει πάλι τον μύλο. Πόσες πιθανότητες έχεις να πεθάνεις σε κάθε επιλογή;»
Υποψήφιος Αναλυτής Internet Marketing

«Για ποιο σημείο του βιογραφικού σας ντρέπεστε;»
Υποψήφιος Media Solutions Specialist

«Αν είχατε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που συλλέγει το Facebook, τι θα κάνατε με αυτά;»
Υποψήφιος Product Analytics

«Έχετε 100 αριθμούς πιστωτικών καρτών μαζί με τα αντίστοιχα προσωπικά στοιχεία. Πόσα χρήματα θα βγάζατε μέσα σε 24 ώρες πραγματοποιώντας μόνο online συναλλαγές;»
Υποψήφιος Ads Risk Associate

«Προσπαθείς να διαρρήξεις όλα τα σπίτια ενός δρόμου. Κάθε σπίτι έχει μέσα μετρητά. Στόχος σου είναι να καταλήξεις με όσο γίνεται περισσότερα χρήματα. Περιορισμός σου είναι πως έτσι και μπεις σε ένα σπίτι δεν μπορείς να μπεις στο διπλανό του».
Υποψήφιος Software Engineer

«25 ιπποδρομίες, 5 πίστες, κανένα χρονόμετρο. Βρες τα τρία γρηγορότερα άλογα χρησιμοποιώντας τον μικρότερο αριθμό ιπποδρομιών».
Υποψήφιος Intern Software Engineering

«Ετοιμάζεσαι να μπεις σε ένα αεροπλάνο για Σιάτλ. Θες να ξέρεις αν πρέπει να πάρεις μαζί σου ομπρέλα. Τηλεφωνείς σε τρεις φίλους σου που ζουν εκεί και ρωτάς αν βρέχει. Κάθε ένας έχει 66% πιθανότητες να λέει αλήθεια και 33% να θέλει να σε κοροϊδέψει. Και οι τρεις σου λένε ότι βρέχει. Τι πιθανότητες έχει να βρέχει πράγματι;»
Υποψήφιος Data Scientist

 

«Πόσα χρήματα ξοδεύονται στο Internet;»
Υποψήφιος Account Manager

 

«Αν ήσουν ζώο, τι ζώο θα ήθελες να είσαι;»
Υποψήφιος User Operations Analyst