Η Bayer είναι πολύ κοντά στη διευθέτηση 75.000 υποθέσεων για τη γλυφοσάτη

Η Bayer είναι πολύ κοντά στη διευθέτηση 75.000 υποθέσεων για τη γλυφοσάτη
epa07568905 (FILE) - The logo of German pharmaceutical giant Bayer AG is seen in Wuppertal, Germany, 09 April 2019, reissued 14 May 2019. Media reports on 14 May 2019 state that a California jury has awarded a couple who claimed weedkiller Roundup was responsible for their cancer 2 billion US dollars or 1.7 billion euros in a case brought against German pharmaceutical group Bayer. Bayer denied the allegations. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 55113907 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Προσεκτικά αισιόδοξος» για κλείσιμο συμφωνίας σε περίπου έναν μήνα, δήλωσε ο διαμεσολαβητής. Κάτω από 50.000 οι προσφυγές για τις αρνητικές επιπτώσεις του ζιζανιοκτόνου δηλώνει η εταιρεία, που υποστηρίζει ότι η γλυφοσάτη είναι ασφαλής.

Κοντά στη διευθέτηση 75.000 υποθέσεων που σχετίζονται με το ζιζανιοκτόνο Roundup της θυγατρικής της Monsanto βρίσκεται o γερμανικός χημικός και φαρμακευτικός όμιλος Bayer.  Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο κατηγορείται από τους ενάγοντες για πρόκληση καρκίνου.

Ο διαμεσολαβητής Ken Feinberg, που μίλησε στο Bloomberg, δήλωσε ότι είναι «προσεκτικά αισιόδοξος» για κλείσιμο συμφωνίας σε περίπου έναν μήνα. Ο αριθμός των υποθέσεων έχει αυξηθεί και κυμαίνεται μεταξύ 75.000 και 85.000 και «ίσως παραπάνω», όπως είπε, την ώρα που η Bayer τον Οκτώβριο είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με 42.700 προσφυγές για  τη γλυφοσάτη.

Oπως μεταδίδει το Reuters, η Bayer αποκλείει την απόσυρση του από την αμερικανική αγορά, λέγοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές και η εκτεταμένη έρευνα έχουν βρει ότι η γλυφοσάτη είναι ασφαλής. Εκπρόσωπος της Bayer δήλωσε: «Ο αριθμός που αναφέρθηκε από το Bloomberg περιλαμβάνει δυνητικούς ενάγοντες και είναι μία εκτίμηση για τον αριθμό των εναγόντων που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μια πιθανή διευθέτηση». «Ο αριθμός των υποθέσεων σε τριμηνιαία βάση, παραμένει σημαντικά μικρότερος από 50.000. Η Bayer δεν αναφέρει, ούτε εικάζει για πιθανούς ενάγοντες», πρόσθεσε.