Η Bild ξαναχτυπά: Αρνείται να πληρώσει το ΔΝΤ η Αθήνα;

Η Bild ξαναχτυπά: Αρνείται να πληρώσει το ΔΝΤ η Αθήνα;

Στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild».

«Ο χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση τελειώνει, καθώς στις 24 Απριλίου οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για το αν θα «ξεκλειδώσουν» τη βοήθεια των 7,2 δισεκατομμυρίων προς τη χώρα. Και αυτό δημιουργεί το ερώτημα: Τι θα συμβεί αν δεν υπάρχει συμφωνία;» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν για το χθεσινό άρθρο των Financial Times.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αρνηθεί την πληρωμή των δόσεών της (…) Μετά από αυτά τα μυστικά σχέδια της Αθήνας για μη καταβολή των δόσεών της –ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ- προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάιο και τον Ιούνιο, ενδέχεται να μην υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος του μήνα», υπογραμμίζει το δημοσίευμα που σε άλλο σημείο του επισημαίνει:

«Είναι σαφές ότι τα κυβερνητικά ταμεία είναι σχεδόν άδεια στην Ελλάδα. Αλλά το κόστος για τις τρέχουσες υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων, ανέρχεται στα 2,4 δισεκατομμύρια. Παράλληλα, πρέπει να καταβληθούν την 1η Μαΐου στο ΔΝΤ 203 εκατομμύρια ευρώ, στις 12 Μαΐου 770 εκατομμύρια ευρώ και τον Ιούνιο 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ».

H Ελληνική κυβέρνηση την Δευτέρα διέψευσε και τα σενάρια χρεοκοπίας αλλά και αυτά των πρόωρων εκλογών.