Η Binance φοβάται ότι η αυστηρή ρύθμιση των cryptos θα «πνίξει» τον κλάδο

Η Binance φοβάται ότι η αυστηρή ρύθμιση των cryptos θα «πνίξει» τον κλάδο
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
H κατάρρευση της FTX προκάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εντείνουν την επιβολή κανονισμών για τα crypto.

Του Will Daniel

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα κρυπτονομίσματα δεν είναι άλλη μια κατάρρευση ανταλλακτηρίου ή μια παραβίαση ασφαλείας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η ρύθμιση. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο Patrick Hillmann, επικεφαλής στρατηγικής στη Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Ο Hillmann υποστήριξε ότι οι κανονισμοί κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο αυστηροί και λανθασμένοι, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει «πραγματική αστάθεια στην αγορά» ή ακόμη και να «πνίξει» τον κλάδο.

«Οι ΗΠΑ ήταν πάντα ένα μέρος που προωθούσε τη μεγάλη καινοτομία», δήλωσε στο Insider. «Δυστυχώς, νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα θα έχει πραγματικό κόστος για τους επενδυτές με την πάροδο του χρόνου».

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εντείνει την επιβολή των κανονισμών για τα crypto μετά την κατάρρευση της FTX πέρυσι, που κάποτε ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τον Ιανουάριο, το Federal Reserve Board, η Federal Deposit Insurance Corporation και το Office of the Comptroller of the Currency εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία προειδοποιούσαν τις τράπεζες για τους κινδύνους από την έκθεση σε «δραστηριότητες που σχετίζονται με crypto περιουσιακά στοιχεία». Και τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επέβαλε επταψήφια πρόστιμα σε celebrities που προωθούσαν κρυπτονομίσματα και κατέστειλε τις λειτουργίες ‘staking’ – όπου οι χρήστες κερδίζουν ανταμοιβές για την κατοχή ορισμένων κρυπτονομισμάτων. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων για ακατάλληλες γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία staking νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο Hillmann της Binance ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση των κανονισμών κατά των exchange tokens – τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση των συναλλαγών στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων – και των stablecoins – η αξία των οποίων είναι συνδεδεμένη με ένα εξωτερικό περιουσιακό στοιχείο όπως το δολάριο ή ο χρυσός.

Μετά την κατάρρευση του αλγοριθμικού stablecoin TerraUSD πέρυσι, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα δημοφιλή stablecoins που υποτίθεται ότι διατηρούν μια σύνδεση ένα-προς-ένα με ένα εξωτερικό asset. Αλλά ο Hillmann δήλωσε ότι οι υπερβολικά έντονοι κανονισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια αυτού που αποκάλεσε «διασφαλίσεις» των stablecoin για τους επενδυτές crypto. Τα stablecoins θεωρούνται συνήθως ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο από τους επενδυτές crypto λόγω της χαμηλής μεταβλητότητάς τους.

«Όταν το αφαιρείτε αυτό από τους χρήστες σε μια εποχή όπως αυτή, αυτό το δίχτυ ασφαλείας εξαφανίζεται», υποστήριξε ο Hillmann. «Ταυτόχρονα, βλέπουμε μια εκστρατεία πίεσης προς τις αμερικανικές τράπεζες να μην εξυπηρετούν τα κρυπτονομίσματα. Οι επενδυτές όχι μόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε ένα ασφαλές μέρος, αλλά δεν μπορούν επίσης να τα αποσύρουν εύκολα από τα ανταλλακτήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχόλια του Hillmann έρχονται αφού το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ανάγκασε την πλατφόρμα blockchain Paxos να σταματήσει να κόβει το stablecoin της Binance (BUSD) νωρίτερα αυτό το μήνα, επικαλούμενο «άλυτα ζητήματα που σχετίζονται με την εποπτεία της σχέσης της Paxos με την Binance». Στις 12 Φεβρουαρίου, η Wall Street Journal ανέφερε επίσης ότι η SEC σχεδιάζει να μηνύσει την Paxos για παραβίαση των νόμων περί προστασίας των επενδυτών σε σχέση με το BUSD. Η χρηματιστηριακή αξία των stablecoins έχει μειωθεί από 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε λίγο πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια τις εβδομάδες που μεσολάβησαν, σύμφωνα με στοιχεία από το Coinmarketcap.com.

Τον Ιανουάριο, η Binance παραδέχτηκε ζητήματα διαχείρισης με τις προσφορές stablecoin της, αφού πολλαπλά outlets διαπίστωσαν παρατυπίες στις εξασφαλίσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη αυτών των tokens. Αλλά η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πλησιάζει σε διακανονισμό με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να «επανορθώσει» και να πληρώσει πρόστιμα για τα πολυάριθμα νομικά της ζητήματα τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com