Η British Airways προσπαθεί να «μαζέψει» τα κομμάτια της και επιστρέφει στους αεροδιαδρόμους

Η British Airways προσπαθεί να «μαζέψει» τα κομμάτια της και επιστρέφει στους αεροδιαδρόμους

Ξεπερνούν τα 150 εκατ. λίρες οι ζημιές απ' το τεχνικό πρόβλημα.

Σοβαρά προβλήματα με τις πτήσεις της British Airways αντιμετωπίζει το διεθνές αεροδρόμιο του Heathrow τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξ αιτίας προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας, το οποίο «εγκλώβισε» 75.000 επιβάτες εν όψει τριημέρου.

Το Σάββατο, οι Βρετανικές Αερογραμμές ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από το Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, και αυτές από το Gatwick, όταν κάποιο πρόβλημα στο τροφοδοτικό διέκοψε τις διαδικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρέασε τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες, αφού η εταιρεία διεκπεραίωσε μερικές πτήσεις από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας, αλλά εκατοντάδες επιβάτες βρίσκονται ακόμα και σήμερα στις αίθουσες αναμονής.

Αναμενόμενο ήταν το φταίξιμο να πέσει πάνω στους ιθύνοντες της εταιρείες, οι οποίοι δέχτηκαν έντονη κριτική σχετικά με το κατά πόσο ευθύνονται για το τεχνικό πρόβλημα οι μαζικές απολύσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες.  Τις άνωθεν κατηγορίες τις αντέκρουσαν κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί επίσης ότι η μετοχή της εταιρείας παρουσίασε πτώση της τάξεως του 4%, με τις αποζημιώσει που καλείται να πληρώσει η ΒΑ να αγγίζουν τα 150 εκατ. λίρες, ενώ ο Chief Executive, Alex Cruz, δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τις νέα πληροφορίες η British Airways αναμένει να επιστρέψει πλήρως σε ομαλότητα το πρόγραμμα των πτήσεών της στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου σήμερα.

Το αεροδρόμιο συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία ώστε να επιστραφούν στους επιβάτες οι αποσκευές τους “το συντομότερο δυνατό”, είπε σε ανάρτησή του στο Twitter το αεροδρόμιο.

“Τα ηλεκτρονικά μας συστήματα λειτουργούν ομαλά και θα επιστρέψουμε στο πλήρες πρόγραμμα πτήσεων στο Heathrow και το Gatwick την Τρίτη, 30 Μαΐου”, είπαν οι Βρετανικές Αερογραμμές στον ιστότοπό τους.