Η CEO της Microsoft Hellas Πέγκυ Αντωνάκου στο νέο τεύχος του Fortune: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η CEO της Microsoft Hellas Πέγκυ Αντωνάκου στο νέο τεύχος του Fortune: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο
Kυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα με το μεγάλο αφιέρωμα για τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο.

H επικεφαλής της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα μιλά στο Fortune για όλα: την τεχνολογία, τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας, την ψηφιακή Ελλάδα και το δικό της ταξίδι σε έναν δύσκολο και ανδροκρατούμενο χώρο.

Ήταν μόλις στα μέσα της άνοιξης, τον Μάιο του 2019, όταν από τη σκηνή του ετήσιου flagship event της εταιρείας, του Microsoft Summit,  η Πέγκυ Αντωνάκου καλούσε το κοινό, κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί ώστε η χώρα μας να αδράξει την ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, που σημειώνεται παγκοσμίως από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η «ευκαιρία για την Ελλάδα είναι τώρα» δήλωσε εμφατικά, αναδεικνύοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Accenture σε συνεργασία με τη Microsoft για τον ρόλο και την επίδραση που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη στη χώρα μας. Και μπορεί αυτή η φράση να έκλεψε την παράσταση, όμως ένας προσεκτικός ακροατής θα είχε συγκρατήσει ανάμεσα στα λεγόμενά της τον καταλυτικό ρόλο και τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης, προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να ενσωματωθεί και να αξιοποιηθεί από επιχειρήσεις, αλλά και από την κοινωνία γενικότερα. Ο τεχνολογικός κολοσσός, άλλωστε, έχει στο DNA του την αλλαγή και την εξέλιξη. Η Microsoft πρωτοστατεί παγκοσμίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των μεγάλων αλλαγών που φέρνει στη ζωή μας. Η εταιρεία, με προγράμματα κάτω από την ομπρέλα «AI for Good», χρηματοδοτεί και υποστηρίζει προτάσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν τη ζωή μας με τη δύναμη της τεχνολογίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο αλλάζεις τον κόσμο αφορά στον βαθμό στον οποίο αλλάζεις τη ζωή του καθένα από εμάς ξεχωριστά» αναφέρει η Πέγκυ Αντωνάκου και προσθέτει: «Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς έναν τρόπο με τον οποίο η Microsoft δεν αλλάζει τον κόσμο σήμερα».

Αφορμή για τη συνάντησή μας η ανάδειξη της Microsoft Hellas στο αφιέρωμα του Fortune, ανάμεσα στις εταιρείες, που με τις ενέργειες τους αλλάζουν τον κόσμο. Η εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών πάτησε το «Start», δίνοντας έτσι την ευκαιρία μέσα από το ομώνυμο project σε περισσότερους από 4.000 πολίτες να παρακολουθήσουν προγράμματα εκμάθησης πληροφορικής και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Δείτε όλη τη συνέντευξη της επικεφαλής της Microsoft στον Editor in Chief του Fortune Τάσο Ζάχο, στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί την Τετάρτη στα περίπτερα.