Η «χρυσή» επένδυση των 418 εκατ. ευρώ στο «Kilada Hills»

Η επένδυση αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών με υψηλή ταξιδιωτική δαπάνη και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει συνολικά 1400 θέσεις εργασίας.

Η διαδικασία για τη δημιουργία της «χρυσής επένδυσης» Kilada Hills βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ το Σάββατο δόθηκε το πράσινο φως για το το μεγάλο έργο τουριστικής ανάπτυξης στην Αργολίδα.

Ειδικότερα, το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης σε συνεδρίασή του παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και με προεδρεύοντα του ΚΣΔ τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη, ενέκρινε την εισήγηση για το σχέδιο ΚΥΑ της στρατηγικές επένδυσης.

killada

Κατόπιν της θετικής εισήγησης του συνόλου των μελών του ΚΣΔ, ο φορέας επένδυσης σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της πρώτης Στρατηγικής Επένδυσης με την έναρξη των έργων υποδομής αμέσως μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Νέο τουριστικό θέρετρο με πολυτελή «αέρα»

H επένδυση αφορά στην κατασκευή του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου «Kilada Hills» στον Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας, προϋπολογισμού 418 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τον Όμιλο Dophin Capital σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εξοχικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης/αναψυχής και εμπορικά καταστήματα.

killada2

«Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που υλοποιούνται μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις που θα συνεισφέρουν σημαντικά και ποσοτικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, έπειτα από πολύ κόπο και παραγωγική εργασία από το ΥΠΟΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία σε αγαστή συνεργασία με τους επενδυτές» επισήμανε κατά τη συνεδρίαση ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

killada3

Η επένδυση αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου με υψηλή ταξιδιωτική δαπάνη (high spenders) και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

Στο ΚΣΔ παρουσιάσθηκε η εισήγηση επί του σχεδίου ΚΥΑ από την Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, οι εισηγήσεις των διευθύνσεων Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, καθώς και το επενδυτικό σχέδιο από τον φορέα της επένδυσης με έμφαση στο πολυτελές τουριστικό προϊόν της Ελληνικής Ριβιέρας στην Αργολίδα, γνωστό και ως Porto Heli Collection.

killada4

H Dolphin Capital

Η Dolphin Capital είναι επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate. Από την ίδρυσή της η DCP έχει αντλήσει ίδια κεφάλαια σχεδόν €1.5δισ. και έχει επενδύσεις σε 6 χώρες. Το κύριο επενδυτικό όχημα του ομίλου είναι η Dolphin Capital Investors (DCI), εισηγμένη στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο ιδιοκτήτη και κατασκευαστή ολοκληρωμένων high-end θέρετρων στην Ανατολική Ευρώπη και στην Αμερική, όπως το Amanzoe στην Ελλάδα και το Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dolphin Capital.