Η Deutsche Bank είναι έτοιμη να εξαγοράσει σημαντικό μερίδιο του κινεζικού κολοσσού HNA

Η Deutsche Bank είναι έτοιμη να εξαγοράσει σημαντικό μερίδιο του κινεζικού κολοσσού HNA
Photo:

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος από την Κίνα είχε διοχετεύσει 40 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις την περίοδο 2015-2017.

 

Ο κινεζικός όμιλος HNA σχεδιάζει να «ξεφορτωθεί» το μερίδιό 7,6% που κατέχει στην Deutsche Bank μέσα στους επόμενους 18 μήνες, καθώς και πολλές άλλες επενδύσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο όμιλος HNA διοχέτευσε πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις και εταιρικά μερίδια, σε ένα επιθετικό «σερί» εξαγορών από το 2015 έως το 2017.

Ωστόσο, πλέον εγκαταλείπει κάποιες διεθνείς επενδύσεις του υπό την πίεση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών και των πιστωτών του που ζητούν από τον όμιλο να βάλει μια τάξη στον ισολογισμό του και να επικεντρωθεί στην βασική επιχειρηματική δραστηριότητά του – τις αερογραμμές – όπως ανέφεραν πηγές με γνώση των εξελίξεων στη WSJ.

Η HNA ίσως πουλήσει επίσης την Ingram Micro, μια εταιρεία διανομής τεχνολογίας με έδρα στην Καλιφόρνια που αγόρασε για 6 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από δύο χρόνια, και τη Swissport International, μια εταιρεία διαχείρισης φορτίων που αγόρασε για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

Επίσης, σχεδιάζει να πουλήσει τα μερίδιά της σε δεκάδες κινεζικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ο όμιλος HNA δέχεται αυξανόμενη πίεση από τις κινεζικές αρχές να προχωρήσει σε εκποίηση στοιχείων ενεργητικού από κλάδους που δεν υποστηρίζονται από το κράτος. Η Deutsche Bank, πάντως, φαινόταν ως ένα ασφαλές στοίχημα.

Τα στοιχεία ενεργητικού που η HNA θέλει να αποχωριστεί αποτιμώνται σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Wall Street Journal, και έρχονται στον απόηχο πωλήσεων στοιχείων ενεργητικού που έχουν ήδη αναγγελθεί ή ολοκληρωθεί ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα σχέδια αποεπένδυσης είχαν ήδη αποφασιστεί όταν ο συνιδρυτής Wang Jian σκοτώθηκε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γαλλία τον περασμένο Ιούλιο. Ο συνιδρυτής Chen Feng, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου, συνεχίζει την ίδια στρατηγική.