Η Deutsche Bank προβλέπει πτώση 25% στον S&P αν οι ΗΠΑ μπουν σε ύφεση

Η Deutsche Bank προβλέπει πτώση 25% στον S&P αν οι ΗΠΑ μπουν σε ύφεση
epa08315591 An exterior view of the Deutsche Bank at the popular Koenigsallee in Duesseldorf, Germany, 23 March 2020. Deutsche Bank temporarily closes around 200 branches for their customers from Tuesday 24 March 2020 due to the corona pandemic. According to the disease control centre of the Robert Koch Institute, the number of coronavirus COVID-19 cases in Germany has exceeded the 26,000 mark on Monday noon 23 March 2020. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο S&P 500 έχει ήδη διαγράψει περίπου το ήμισυ των καλοκαιρινών κερδών του, καθώς η αισιοδοξία για τα κέρδη εξανεμίστηκε και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Federal Reserve θα κινηθεί επιθετικότερα.

Οι αμερικανικές μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 25% εάν η οικονομία πέσει σε ύφεση σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Deutsche Bank.

Με τα εταιρικά κέρδη να πέφτουν, τις αποτιμήσεις των μετοχών να εξακολουθούν να είναι υψηλές και να διαφαίνεται κίνδυνος ύφεσης, η θεμελιώδης εικόνα για τις μετοχές είναι δύσκολη, έγραψαν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Binky Chadha σε σημείωμα με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, σημειώνουν ότι οι τοποθετήσεις των επενδυτών στις μετοχές είναι χαμηλές.

«Οι προοπτικές φαίνονται σχετικά δυαδικές: σε περίπτωση που ολισθήσουμε σε ύφεση, το ξεπούλημα θα προχωρήσει», είπε ο Τσάντα, επαναλαμβάνοντας ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να πέσει έως και τις 3.000 μονάδες στο χειρότερο σενάριο του -σχεδόν 25% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης. Εάν αποφευχθεί η ύφεση, «αναμένουμε ότι η αγορά θα επανέλθει απότομα στις προηγούμενες κορυφές της», είπε. Το βασικό του σενάριο εξακολουθεί να είναι ότι οι μετοχές θα ανέβουν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι θέσεις τους είναι παρόμοιες με αυτές ομολόγων τους της Goldman Sachs και της Morgan Stanley, οι οποίοι επίσης δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν σε νέα χαμηλά εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. Ο S&P 500 έχει ήδη διαγράψει περίπου το ήμισυ των καλοκαιρινών κερδών του, καθώς η αισιοδοξία για τα κέρδη εξανεμίστηκε και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Federal Reserve θα κινηθεί επιθετικότερα.

Όλα τα βλέμματα σήμερα θα είναι στραμμένα στην ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για ενδείξεις σχετικά με το πόσο επιθετική σχεδιάζει να είναι η κεντρική τράπεζα για να καταπολεμήσει τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι ύφεσης.