Η Disney «ρίχνει» 60 δισ. δολάρια για επενδύσεις στα θεματικά πάρκα και τις κρουαζιέρες

Η Disney «ρίχνει» 60 δισ. δολάρια για επενδύσεις στα θεματικά πάρκα και τις κρουαζιέρες
Ένώ η εταιρεία παλεύει με το μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Η Disney σκοπεύει να διπλασιάζει σχεδόν τις επενδύσεις στους κλάδους των θεματικών πάρκων και των κρουαζιέρων του, δείχνοντας τη δυναμική που αυτοί έχουν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο κολοσσού της διασκέδασης.

Σε ενημέρωση της προς την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την Τρίτη, η διοίκηση της Disney ανέφερε πως θα διπλασιάσει σχεδόν τις επενδύσεις της στους δύο κλάδους, φτάνοντας τις στα 60 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Όπως μετέδωσε το CNBC, ενώ η εταιρεία παλεύει με το μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας -προσπαθώντας να καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρησή της streaming, ενώ εξετάζει τις πωλήσεις των παραδοσιακών τηλεοπτικών δικτύων της- το τμήμα θεματικών πάρκων, εμπειριών και προϊόντων αποτελεί φωτεινό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρόλα αυτά τα εγχώρια πάρκα, ιδίως το Walt Disney World στη Φλόριντα, έχουν δει επιβράδυνση στην επισκεψιμότητα και στις αγορές δωματίων ξενοδοχείων.

Αντίθετα, τα διεθνή πάρκα αύξηση των εσόδων τους κατά 13% για το γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους, φτάνοντας στα 8,3 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com