Η ΕΕ «σκότωσε» το deal Amazon με iRobot – Αξίας 1,7 δισ. δολαρίων

Η ΕΕ «σκότωσε» το deal Amazon με iRobot – Αξίας 1,7 δισ. δολαρίων
Photo: AFP
Η iRobot ανακοίνωσε επίσης ότι θα απολύσει το 31% των υπαλλήλων της, περίπου 350 άτομα.

Η Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η συμφωνία για την εξαγορά της κατασκευάστριας ρομποτικών προϊόντων iRobot που είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2023, αξίας περίπου 1,7 δισ. δολαρίων, δεν θα προχωρήσει καθώς δεν δίνουν την έγκριση τους οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε απογοητευμένοι που η εξαγορά της iRobot από την Amazon δεν μπόρεσε να προχωρήσει», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ζαπόλσκι, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Amazon.

Αυτό το αποτέλεσμα «θα στερήσει από τους καταναλωτές ταχύτερη καινοτομία και πιο ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες είμαστε σίγουροι ότι θα έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη και πιο ευχάριστη» πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το MarketWatch.

Η iRobot ανακοίνωσε επίσης ότι θα απολύσει το 31% των υπαλλήλων της, περίπου 350 άτομα και ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κόλιν Άνγκλ θα παραιτηθεί άμεσα.

Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα τον Ιανουάριο ότι εκπρόσωποι της Amazon συναντήθηκαν με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συζητήσουν τη συμφωνία και τους είπαν ότι πιθανότατα θα απορριφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: