Η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη ανάκαμψη στην αεροπορική επιβατική κίνηση στην ΕΕ

Η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη ανάκαμψη στην αεροπορική επιβατική κίνηση στην ΕΕ
Passengers seen with the obligatory face masks at the main departure hall in the terminal of Athens International Airport ATH LGAV in Greece. Many countries Greece included reintroduce Coronavirus measures like lockdown, quarantine and travel restrictions. Passengers wearing face masks and gloves, using hand sanitizers as a preventive measure against the spread of the COVID-19 pandemic. Greece and Europe closed the borders for people outside of Europe and the Schengen zone for a long time but Greece started lifting the traffic ban since June 2020 to boost the economy, travel and tourism industry resulting higher cases every day and facing a second wave with bigger numbers in contrast with the low cases during the first wave. Arriving passengers in the Greek airports are subject to coronavirus test. The world passenger traffic declined during the coronavirus covid-19 pandemic with the industry struggling to survive. October, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) Photo: AFP
Ο τουρισμός αναμένεται να είναι η κύρια πηγή εσόδων και το 2023.

«Και για το 2023 κύρια πηγή εσόδων θα είναι ο τουρισμός» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν είναι πολύ ευοίωνα, γεγονός που εξηγείται από την εξαιρετική τουριστική περίοδο που προηγήθηκε. Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόλις -1,9% στην αεροπορική επιβατική κίνηση συγκριτικά με το 2019, και ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο -21%.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού τον Ιανουάριο στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά 5% σε σύγκριση με το «ανέφελο» 2019 αποδεικνύει ότι η στρατηγική για city break και για τουρισμό ακόμα και τους off season μήνες αποδίδει καρπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τον Ιανουάριο είχαμε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” διακίνηση 1,44 εκατ. επιβατών στο σύνολο και στους επιβάτες από το εξωτερικό 5% αύξηση σε σχέση με το ’19. Άρα από πολύ νωρίς δείχνει πώς θα πάει το 2023. Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας είχαν 8% αύξηση συγκριτικά με το 2019. Αν δει κανείς και πώς έχουν εξελιχθεί οι τιμές από το 2019, καταλαβαίνει ποια ήταν τα κέρδη για την ελληνική οικονομία, για τους ξενοδόχους, για τα εστιατόρια και τις ταβερνούλες μας, τα εμπορικά καταστήματα γύρω από την Ακρόπολη, για τη νυχτερινή ζωή της πόλης κλπ», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Υπογράμμισε επίσης ότι η εικόνα από τις προκρατήσεις για την ερχόμενη σεζόν είναι ανέλπιστα καλή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα είναι πάρα πολύ δυνατή χρονιά για τον τουρισμό και θα έχει ισχυρά έσοδα για τη μέση ελληνική οικογένεια και τη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, για τον πρωτογενή κλάδο, για τον εμπορικό κόσμο, για τις κατασκευές και για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

Τέλος, αναφορικά με τις καμπάνιες του ΕΟΤ για το 2023, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι στο επίκεντρο θα είναι ο βιώσιμος τουρισμός, η φύση, η προστασία του περιβάλλοντος και η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πλέον 1 στους 2 ταξιδιώτες παγκοσμίως επιλέγει να ταξιδέψει σε προορισμό που εστιάζει στη βιωσιμότητα και στην πράσινη ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: