Η ελληνική Harbor Lab «ανοίγεται» στην Ινδία – Το deal με την Great Eastern Shipping

Η ελληνική Harbor Lab «ανοίγεται» στην Ινδία – Το deal με την Great Eastern Shipping
Ο Αντώνης ανέλαβε από 19 χρονών την οικογενειακή επιχείρηση αλλά πάντοτε η ναυτιλία ήταν το μεράκι του.
H ελληνική εταιρεία διαθέτει τώρα έναν εξυπηρετούμενο στόλο 1.300 πλοίων.

Η ελληνική Harbor Lab, μια startup παροχής λογισμικού που αυτοματοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου των εξόδων ελλιμενισμού των ναυτιλιακών εταιρειών, «μπαίνει» στην αγορά της Ινδία μέσω σύναψης συμφωνίας με την Great Eastern Shipping, τη μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία της ασιατικής χώρας.

Όπως μετέδωσε η Harbor Lab διαθέτει τώρα έναν εξυπηρετούμενο στόλο 1.300 πλοίων. Οι περισσότεροι από τους πελάτες της εξακολουθούν να είναι μεγάλοι παίκτες στην Ελλάδα, όπως η Star Bulk, η Kyklades Maritime και η Goldenport.

Η εταιρεία, ωστόσο, έχει ήδη επεκταθεί εκτός της στενής εθνικής της βάσης με πελάτες όπως η Zeaborn. Η συμφωνία με την Great Eastern είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σηματοδοτώντας την πρώτη είσοδο της Harbor Lab στην αγορά της Ινδίας.

Η Great Eastern διαθέτει περισσότερα από 40 δεξαμενόπλοια και αποθήκες.

«Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα Harbor Lab για τη διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων του πρακτορείου, από τον προγραμματισμό ραντεβού έως τη διαχείριση εγγράφων και τη διαδικασία έγκρισης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Great Eastern, Ανκούς Γκούπτα.

«Αναμένουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει να απλοποιήσουμε την επικοινωνία και να βελτιώσουμε τον συντονισμό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το έργο Great Eastern αποτελεί ορόσημο για το Harbor Lab και από τεχνική άποψη: για πρώτη φορά εγκαθιστά τα εργαλεία του σε μια ολοκληρωμένη ενοποίηση με ένα σύστημα διαχείρισης ταξιδιών -που παρέχεται από την Veson Nautical- και ένα λογιστικό σύστημα του γίγαντα λογισμικού SAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάληψη πιο φιλόδοξων σχεδίων είναι φυσικό επακόλουθο της προσέλκυσης νέων κεφαλαίων και επενδυτών.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Harbor Lab ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 6,1 εκατ. ευρώ ο οποίος προσέλκυσε μια νέα ομάδα επενδυτών, όπως η VentureFriends και η Speedinvest, εκτός από τους αρχικούς χρηματοδότες που περιλάμβαναν τη Signal Ventures του Ιωάννη Μαρτίνου.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Μαλαξιανάκης, έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα. Εκτός από την πρόσληψη περισσότερων προγραμματιστών και προσωπικού υποστήριξης για να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στην Αθήνα σε περισσότερους από 60, η εταιρεία πραγματοποίησε τις πρώτες εξαγορές της.

Τον Δεκέμβριο, αγόρασε δύο προϊόντα λογισμικού από την Osiris: το SOFeXchange, το οποίο ψηφιοποιεί και τυποποιεί τις δηλώσεις γεγονότων, και το DEMeXchange, το οποίο χρησιμεύει ως ψηφιακό εργαλείο υπολογισμού των καθυστερήσεων.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την πρώτη μας εξαγορά, καθώς αποτελεί ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη μετασχηματιστική αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε», δήλωσε ο κ. Μαλαξιανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: