Η ενδυνάμωση των γυναικών «χτυπά» στα Χανιά

Η ενδυνάμωση των γυναικών «χτυπά» στα Χανιά

Συνέδριο για την Ενδυνάμωση των γυναικών στο Δράπανο Χανίων και βράβευση σε απόφοιτες του προγράμματος WISE – Καινοτομία – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιωσιμότητας /European Sustainability Academy (ESA) που εδρεύει στο Δράπανο Χανίων, φιλοξενεί την κορυφαία Βρετανίδα επιχειρηματία και μέντορα επιχειρηματικότητας Ρέϊτσελ Έλνο στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου για την Ενδυνάμωση των Γυναικών.

Εκτός από τις εργασίες του Συνεδρίου, η κ. Έλνο θα παραστεί στο Εορταστικό Δείπνο και στην Τελετή Αποφοίτησης του προγράμματος WISE το οποίο υλοποιείται σε πολλές χώρες με στόχο την στήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η Ρέϊτσελ Έλνο συμμετείχε στην πολύ γνωστή σειρά του BBC «Dragon’s Den», σημαντικό κόμβο συνάντησης επενδυτών και επιχειρηματιών.

Με το 3ο Συνέδριο για την Ενδυνάμωση των Γυναικών στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015 στο Δράπανο (Χανιά) η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιωσιμότητας σηματοδοτεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος WISE στην Ελλάδα, για την εκπαίδευση γυναικών επιχειρηματιών στο κοινωνικό επιχειρείν και την καινοτομία. Με υψηλούς προσκεκλημένους από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ρέϊτσελ Έλνο αλλά και άλλους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν προσεχώς, το Συνέδριο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ατζέντα της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και η Ρέϊτσελ Έλνο θα μοιραστεί με τις συμμετέχουσες στο WISE τη βαθειά γνώση της επί του θέματος, στο πλαίσιο της παρουσίασης των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών τους σε ομάδα έμπειρων και σημαντικών στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και εξαιτίας της ζωτικής ανάγκης για ανάπτυξη του επιχειρείν και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η ιδρύτρια της ΕSA, Σάρον Τζάκσον, είναι αποφασισμένη να προσφέρει την αναγκαία έμπνευση και τη διεθνή επιχειρηματική στήριξη στην τοπική κοινωνία και οικονομία με πολλαπλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και η συγκεκριμένη σειρά των Συνεδρίων για την Ενδυνάμωση των Γυναικών.

Στόχος είναι η συνεδριακή αυτή σειρά να μετεξελιχθεί σε συστηματική πλατφόρμα, στο πλαίσιο της οποίας πρωτοβουλίες ενίσχυσης του επιχειρείν και της καινοτομίας – τόσο για άνδρες όσο και γυναίκες – θα μπορούν να δρομολογηθούν, να εξελιχθούν και να ωριμάσουν. Παράλληλα, η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για διεθνείς επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, προάγοντας ταυτόχρονα και το βιώσιμο τουρισμό στην Κρήτη.

Η Σάρον Τζάκσον επισημαίνει χαρακτηριστικά για την εκδήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε την Ρέϊτσελ Έλνο στην ESA για να τιμήσουμε τις γυναίκες στο επιχειρείν. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης. Αποσκοπούμε στο να εμπνεύσουμε τις Ελληνίδες να υπερβούν τα εμπόδια και να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σηματοδοτήσουμε την αποφοίτηση των εκπαιδευομένων γυναικών στο πρόγραμμα WISE, oι οποίες δηλώνουν την δέσμευσή τους στο επιχειρηματικό τους ταξίδι και πρωτοπορούν ως επιχειρηματίες-ηγέτιδες στην τοπική τους κοινότητα».

Το πρόγραμμα:

25 Σεπτεμβρίου 2015
Γεύμα και Εργαστήριο του Συνεδρίου για Επιχειρηματικές Δεξιότητες
Βραδυνή εκδήλωση τύπου Dragon Den με τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων του WISE
26 Σεπτεμβρίου 2015
Εορταστικό Δείπνο και Τελετή Αποφοίτησης του προγράμματος WISE

Στη φετινή αποφοίτηση θα βραβευθούν οι:

Mαρία Ζαρωτιάδου, businesscoach at squareone
Μαρία -Νεφέλη Χατζηϊωαννίδου, προγραμματισμός για γυναίκες, CodeitlikeaGirl
Mαρία Ρούσσου, Πέπυ Ορφανίδου, osean 360, MARINESERVICES
Mυρια Κουσιάππη, online beauty services, beautybox

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να δικτυωθούν με σημαντικούς επιχειρηματίες, σε ένα φιλικό πλαίσιο και σπάνιο φυσικό περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιωσιμότητας, γι’ αυτό συνιστάται η έγκαιρη κράτηση θέσεων λόγω υψηλής ζήτησης.

Εισιτήρια διατίθενται στο :
https://www.eventbrite.co.uk/login/?referrer=/edit%3Feid%3D18005315383
3rd Women Empowerment Summit and WISE Graduation Gala:
https://www.facebook.com/events/939450576096542/

Πρόγραμμα WISE – υποστηρικτική κοινότητα στο επιχειρείν

Το πρόγραμμα WISE αποτελεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης, που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και απευθύνεται σε 60 γυναίκες από Ελλάδα, Ισπανία και Κροατία. Χρηματοδοτείται εν μέρει από το Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης της ΕΕ και οι βασικοί του εταίροι είναι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ESADE /Iσπανία, το ΗUB Zάγκρεμπ/Κροατία και η ESA/ Eλλάδα.

Οι συμμετέχουσες (60 γυναίκες από 3 χώρες/20 από κάθε μία) έχουν παρακολουθήσει μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων και σεμιναρίων και δημιούργησαν μία δυναμική και υποστηρικτική κοινότητα στο Facebook, δια μέσου της οποίας μοιράζονται τα νέα τους, αποκτούν νέες γνώσεις και ανταλλάσσουν επιχειρηματικές ιδέες. Το όραμα των γυναικών του WISE είναι «να λειτουργούν ως άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία, στο πλαίσιο μίας υποστηρικτικής κοινότητας, και με καθαρή σκέψη και τόλμη να εντοπίζουν και να αξιοποιούν επιχειρηματικές ευκαιρίες, ώστε να επιφέρουν αλλαγές με θετικό πρόσημο στην κοινωνία»

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιωσιμότητας / European Sustainability Academy (ESA)

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιωσιμότητας/European Sustainability Academy (ESA) αποτελεί την πραγματοποίηση του οράματος της Σάρον Τζάκσον, εμπνευσμένου από την εμπειρία της στη διοργάνωση προγραμμάτων βιώσιμης διοίκησης επιχειρήσεων σε τόπους εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς όπως στην Τασμανία, την Αυστραλία και το Σαμονί στις γαλλικές Άλπεις.

Η ΕSΑ παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης για διευθυντικά στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πάνω στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Αποτελεί επίσης έναν υπέροχο χώρο για εταιρικά retreats – ειδικά για όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν μια προοπτική βιωσιμότητας.

Η φιλοσοφία της διδασκαλίας της ΕSΑ επικεντρώνεται στην «εφαρμοσμένη βιωσιμότητα» και περιλαμβάνει τη χρήση της τελευταίας ακαδημαϊκής έρευνας ως υπόβαθρο για την πρακτική επιχειρηματική δράση. Με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμοσμένη μάθηση, όλα τα προγράμματα διοίκησης και ηγεσίας επιχειρήσεων έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν πληθώρα ερεθισμάτων στους συμμετέχοντες.