Η Ericsson γιορτάζει τα 35 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Η Ericsson γιορτάζει τα 35 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Η σουηδική εταιρεία νιώθει υπερήφανη για την μακροχρόνια επένδυσή της στην Ελλάδα και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα.

H Ericsson Hellas ολοκλήρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και συνεχούς ανάπτυξης στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών η Ericsson υπήρξε μια σημαντική κινητήριος δύναμη μεταμορφώνοντας τον κλάδο των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα και φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην Διαδικτυωμένη Κοινωνία του Μέλλοντος.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 35 ετών, η Ericsson έχει να επιδείξει πολλές πρωτιές όπως: την πρώτη κλήση κινητών επικοινωνιών που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα το 1993, την πρώτη βιντεοκλήση που έγινε στη χώρα καθώς και μια από τις πρώτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη το 2005, αλλά και την πρώτη παγκοσμίως end to end λύση IPTV για δίκτυο σταθερών επικοινωνιών το 2009.

Με αφορμή τον εορτασμό των 35 ετών, η Ericsson διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων τόσο για τους εργαζομένους όσο και για πελάτες, συνεργάτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Βορρέ, έναν μοναδικό χώρο που φιλοξενεί μια ευρεία γκάμα γλυπτών, κατασκευών και ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, και προσέλκυσε πάνω από 100 υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα.

Η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wranberg, απηύθυνε χαιρετισμό στους καλεσμένους και αφού αναφέρθηκε με θέρμη στη σημαντική συνεισφορά της Ericsson στη χώρα ευχήθηκε πολλές ακόμα μεγάλες επιτυχίες.

Από την ίδρυση της στην Ελλάδα το 1979, η Ericsson Hellas συνεργάστηκε για  την ψηφιοποίηση του εθνικού δικτύου σταθερών επικοινωνιών, κυριολεκτικά έφερε τις κινητές επικοινωνίες στην Ελλάδα κατασκευάζοντας τα δυο πρώτα δίκτυα κινητών επικοινωνιών στη χώρα και συνέχισε με  το 3G και τώρα το 4G. Σήμερα η Ericsson επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολύπλοκων έργων ΙΤ και System Integration για μεγάλους πελάτες και τη Δημόσια Διοίκηση, όπως ο πρόσφατος εκσυγχρονισμός του Εθνικού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112.

Η Cecilia Wachtmeister, Head of Global Customer Unit Deutsche Telekom, εκπροσωπώντας τον όμιλο της Ericsson δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για την Ericsson στην οποία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Καθώς οι πάροχοι στρέφονται προς το LTE και αναζητούν συνεχώς βελτιωμένη λειτουργική απόδοση, η Ericsson είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις και υπηρεσίες, με στόχο να συνεχίσουμε να είμαστε ο έμπιστος συνεργάτης τους για τα επόμενα χρόνια».

Ο Maurizio De Dominicis, Head of Ericsson South East Europe δήλωσε: «Νιώθω υπερήφανος που είμαι στο τιμόνι  μιας τόσο καινοτόμου εταιρείας, η οποία επενδύει  συστηματικά στην ελληνική αγορά και στους ανθρώπους της εδώ και 35 χρόνια.  Η εμπιστοσύνη των πελατών μας, ο επαγγελματισμός και το πάθος των στελεχών μας συνέβαλαν στην επιτυχία μας και γι’ αυτό τους ευχαριστώ όλους θερμά. Πιστεύω ακράδαντα πως η υιοθέτηση των πρωτοποριακών λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ της Ericsson στη Δημόσια Διοίκηση και στις Ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να αποφέρει μέγιστα οφέλη στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον και προσβλέπω σε τουλάχιστον άλλα 35 επιτυχημένα χρόνια στην Ελλάδα».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της Ericsson στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν με τη φύτευση 200 δενδρυλλίων, ένα για κάθε προσκεκλημένο στο Πεντελικό Όρος, από εργαζομένους, πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας. Παρευρέθη η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Wranberg. Η Ericsson απέδειξε έτσι εμπράκτως και για άλλη μια φορά την κοινωνική της υπευθυνότητα τονίζοντας τη σημασία του περιβάλλοντος στην ζωή μας.