Η Ericsson σταματά τη παραγωγή της στη Σουηδία και απολύει 3.000 εργαζόμενους

Η Ericsson σταματά τη παραγωγή της στη Σουηδία και απολύει 3.000 εργαζόμενους
Photo:

Μετά από 140 χρόνια λειτουργίας, 3.000 άτομα μένουν χωρίς δουλειά.

Η Ericsson, ένας από τους μεγαλύτερους κορυφαίους προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να κλείσει το τελευταίο σουηδικό εργοστάσιο, αφήνοντας περίπου 3.000 άτομα χωρίς δουλειά, σύμφωνα με τη σουηδική καθημερινή εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται  εσωτερικά έγγραφα, αναφέρεται ότι η μονάδα παραγωγής θα κλείσει στις πόλεις Boras και Kumla, βάζοντας έτσι τέλος στα 140 χρόνια παραγωγής της εταιρείας στη Σουηδία.

Οι θέσεις οι οποίες θα επηρεαστούν αφορούν στο τμήμα προϊόντων που είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική περιοχή της εταιρίας, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Ericsson έχει περίπου 120.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 17.000 εργαζομένων στη Σουηδία. Παρόλη τη δυναμική της, η εταιρεία έχει δει τη ζήτηση στις ανεπτυγμένες αγορές να πέφτει κατακόρυφα, όπου τα πιο προηγμένα δίκτυα έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Οι υπεύθυνοι είχαν αναφέρει τον Ιούλιο ότι θα διπλασιάσουν σχεδόν τις περικοπές στα λειτουργικά έξοδα για να προσαρμοστούν στην αδύναμη αγορά, κάτι που σημαίνει μια ετήσια εξοικονόμηση της τάξεως του 1,17 δισ. δολαρίων από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το 2014 .