Η εταιρεία που πούλησε δύο εκατομμύρια smartphones σε μια μέρα

Η εταιρεία που πούλησε δύο εκατομμύρια smartphones σε μια μέρα
Photo:

Η κινεζική Xiaomi πέρασε μερικές από τις καλύτερες εμπορικές περιόδους της ιστορίας της και μπήκε στο Βιβλίο Guinness.

Ρεκόρ Guinness έκανε η κινεζική Xiaomi καταφέρνοντας κάτι που μοιάζει μάλλον ακατόρθωτο: Να πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια smartphones σε 24 ώρες.

Η εταιρεία συγκέντρωσε 335 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της ετήσιας καμπάνιας Mi Fan Fest, πουλώντας 2,12 εκατομμύρια smartphones, 770.000 άλλες «έξυπνες» συσκευές, 247.000 πολύπριζα, 208.000 ρολόγια fitness, 79.000 μονάδες Wi-Fi και 38.600 «έξυπνες» τηλεοράσεις, όπως ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η Xiaomi, με έδρα το Πεκίνο που μόλις γιόρτασε τα πέμπτα της γενέθλια, αποκαλείται από κάποιους «η Apple της Κίνας». Ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, φορά μάλιστα σε κάποιες εκδηλώσεις της τα χαρακτηριστικά ρούχα του Στιβ Τζομπς: Μαύρο ζιβάγκο και τζιν παντελόνι.

Η κινεζική εταιρεία βρίσκεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών smartphones στον κόσμο και οι πωλήσεις της στην Κίνα ξεπερνούν αυτές της Apple. Πλέον έχει στοχεύσει και σε άλλα είδη εκτός των κινητών, κυκλοφορώντας μια μεγάλα γκάμα προϊόντων από fitness ρολόγια ως και κάμερες τύπου Go Pro.

Η Xiaomi επεκτάθηκε φέτος στην αμερικανική αγορά και μάλιστα προσέλαβε το πρώην ανώτερο στέλεχος της Google, Hugo Barra, για να ενισχύσει την προσπάθειά της να εδραιωθεί διεθνώς.